Ungdom lekte på taket av trafo-stasjon: Måtte ta strømmen i halve Bryne for å få dem ned

- De befant seg i livsfare. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Livsfarlig lek på taket av en Trafo-stasjon, førte til at strømmen måtte kuttes for store deler av Bryne i Time kommune i Rogaland.

Det melder politiet i Rogaland politidistrikt i ettermiddag.

- Vi fikk melding om at det var to gutter som befant seg oppe på taket av en trafostasjon på Hålandsfeltet i Bryne, og varslet strømselskapet Lyse. De sa da at disse guttene befant seg i livsfare og at de var nødt til å skru av strømmen umiddelbart, forteller operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Charles Bøgild til Dagbladet.

Politiet rykket umiddelbart ut og fikk de to guttene, som senere viste seg å være henholdsvis 13 og 14 år gamle, ned fra taket.
Før de kunne skru på strømmen igjen, måtte politiet imidlertid søke gjennom området for å forsikre seg om at det ikke var flere personer inne på området.

Bøgild sier til Dagbladet at de to guttene kan prise seg lykkelig for at de kom fra den farlige leken uskadd.

- De har vært veldig heldige som ikke har fått noen som hels skade. Det er ikke nødvendig å være i kontakt med strømførende elementer for å bli skadd når de er oppe på taket av en trafostasjon på denne måten. Her har lykken vært bedre enn forstanden, sier operasjonslederen, som foreløpig ikke vet hvordan guttene kom seg opp på taket.

Ifølge Bøgild var strømmen borte i Bryne i rundt en halv time.

Politiet vil nå ta en alvorsprat med de to guttene, og foreldrene deres er kontaktet.