ALKOHOLIKERE: Flere hundre ungdommer som blir innbragt med alkoholforgiftning har alkoholproblemer. Dette kommer fram i en kartlegging Legevakten har gjort. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
ALKOHOLIKERE: Flere hundre ungdommer som blir innbragt med alkoholforgiftning har alkoholproblemer. Dette kommer fram i en kartlegging Legevakten har gjort. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Ungdom på flatfylla har alkoholproblemer

- Mange drikker daglig, sier forsker, mens Legevakten slår alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legevakten i Oslo har det siste året kartlagt ungdom under 23 år som er blitt innbrakt sanseløst beruset. Tallene viser at hele 33 prosent sliter med avhengighet.

Den mest typiske ungdommen i kartleggingsprosjektet er 18-20 år og bringes inn fra gata av en ambulanse på grunn av rusmiddelforgiftning. Kartleggingen viser at flere hundre ungdommer har et avhengighetsproblem, som oftest til alkohol, skriver Aftenposten.

- En stor del av disse er ungdommer som ser helt vanlig ut, men de har et uvanlig drikkemønster. Mange drikker daglig, og mange drikker i risikosonen. Det er derfor de havner her, sier stipendiat Odd Martin Vallernes som har jobbet med prosjektet.

Da Legevakten i Oslo satte i gang prosjektet ventet de på bakgrunn av tidligere erfaringer at rundt 200-300 ungdommer vil melde seg i løpet av ett år. Men etter bare fire måneder var dette antallet passert, og i august hadde de hatt rundt 530 ungdommer inne.

- Du kan trygt si at antallet er overraskende høyt. 119 av ungdommene oppgir å bruke rusmidler hver dag, sier Endre Sandvik, direktør ved Legevakten i Oslo.

Den endelige analysen for hele 2011 blir ikke klar før i januar.

(NTB)