Ungdom rammet av Snapchat-hackingen ber om å bli slettet

Svært mange av de som er rammet av datainnbruddet, er norske.

HACKET: Databasen som er hacket og publisert på nettet inneholder over 90.000 bilder og rundt 10.000 videoer. En stor del av de som er rammet av datainnbruddet er norske ungdommer.
HACKET: Databasen som er hacket og publisert på nettet inneholder over 90.000 bilder og rundt 10.000 videoer. En stor del av de som er rammet av datainnbruddet er norske ungdommer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag avslørte Dagbladet at hackere hadde fått kontroll på over 200 000 private snapchat-filer etter et datainnbrudd hos pirattjenesten Snapsaved. Siden har nyheten gått verden rundt.

Mange av bildene er intime bilder av barn og undom under 18 år. Ulovlig spredning og besittelse av bildene kan derfor falle in under barnepornolovgivningen.

Kripos, som etterforsker alvorlig datakriminalitet i Norge, ser nå på saken.

- Vi har fått tilgang til det vi anser å være mesteparten av materialet. Det vil ta tid å gå igjennom og se hvordan vi skal forholde seg til det. Vi vil også se på hvilke miljøer som nå deler disse bildene, sier kommunkasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til Dagbladet.

Selv om Kripos ser på saken, har de ikke innledet noen formell etterforskning fra Kripos' side.

Vil slettes Halvparten av snapchats brukere er mellom 13 og 17 år, og bildedelingsprogrammet har over én million brukere i Norge.

Nærmere 100 000 bilder og videoer ble postet online. Hackerne truet med at de hadde ytterligere minst 100 000 filer og at alle skulle gjøres søkbare etter brukernavn og telefonnummer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer