Ungdommen bedre enn sitt rykte

Trives godt på skolen, drikker mindre og er gode venner med foreldrene.

VELTILPASSET GENERASJON: Dagens unge er en veltilpasset generasjon, ifølge den nye NOVA-rapporten. Her Unge Høyre-tilhengere utenfor Stortinget valgnatta. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN / NTB SCANPIX
VELTILPASSET GENERASJON: Dagens unge er en veltilpasset generasjon, ifølge den nye NOVA-rapporten. Her Unge Høyre-tilhengere utenfor Stortinget valgnatta. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk ungdom trives godt på skolen, drikker mindre, og er gode venner med foreldrene. Det viser NOVAs første nasjonale rapport fra de kommunale Ungdata-undersøkelsene.

Ungdommen er en veltilpasset generasjon, mener forskerne i NOVA.

- Vi sier gjerne at ungdom er bedre enn sitt rykte. Det har vi sagt i mer enn ti år. Nå stemmer det mer enn noensinne, sier forsker Mira Aaboen Sletten til Aftenposten.

NOVAs rapport, som er basert på kommunale Ungdata-undersøkelser, viser at 94 prosent svarer at de trives nokså godt eller svært godt på skolen. Over halvparten av de spurte tror de kommer til å ta høyere utdanning. Tre av fire av de unge tror de kommer til å få et godt og lykkelig liv. Åtte av ti ungdommer sier de er litt eller svært fornøyd med mor eller far.

Rapporten viser videre at 84 prosent av ungdommen aldri har røykt, og at 82 prosent av dem aldri har brukt snus. Samtidig trener åtte av ti ungdommer minst én gang i uken.

(NTB)