Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommen inn i varmen

Fremskrittspartiets Ungdom blir igjen tatt inn i varmen i Frp etter mange års stridigheter med moderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no) Etter mange år med opprivende konflikter med moderpartiet har tida nå kommet for å ta ungdommen inn i varmen, mente flere talere på Frps landsmøte på Gardermoen.

- FpU er en moden og sterk ungdomsorganisasjon som nå bør få mer innpass, lokalt og sentralt, sa en delegat fra talerstolen.

Konflikt om verneplikt

Formann i Frp Siv Jensen er glad for å ha FpU på laget.

- FpU er en fantastisk organisasjon. De vitalisere oss og minner oss på ideologien. Og den er liberalistisk, sier hun til Dagbladet.no.

I flere år har hun og Trond Birkedal som leder FpU bygget broer og tatt de kontroversielle sakene på kammerset, framfor i mediene. Dette har ført de to organisasjonene nærmere hverandre. FpU har i dag over 1600 betalende medlemmer og mange FpU-ere har i dag i sentrale posisjoner i moderpartiet. I Oslo har neste alle sentrale Frp-ere i byrådet bakgrunn fra FpU.

- Vår jobb er å levere dyktige folk til Frp, det skaper tillit og det skal vi fortsette med, sier Birkedal.

Han vil bruke tilliten fra Frp til å fjerne verneplikten.

- Dette er en verdikamp. Bare en tredjedel av de som blir innkalt avtjener i dagens system. Forsvaret skal bli frivillig og profesjonelt, sier Birkedal.

Siv Jensen er ikke enig med FpU.

- Nei, verneplikten vil ikke vi avskaffe, men vi må profesjonalisere forsvaret, sier hun til Dagbladet.no.

Skoledebatter

I høstens skolevalg foran Stortingsvalget sørget FpUs skoledebattanter for at moderpartiet fikk en historisk høy oppslutting og Frp ble vinneren av skolevalgene.

- Hva Frp profilerer seg på er viktig for oss, sier generalsekretær Ole Kristoffer Tveiten.

Han ser for seg at skolepolitikk kan bli et enda viktigere område for Frp framover.

- Så langt har Høyre vunnet eierskapet til skole, men mye av politikken har de jo kopiert fra oss, sier han til Dagbladet.no.

Mange på landsmøtet vektlegger at Frp nå er det ledende partiet på ikke-sosialistisk fløy. Det gjør også FpU.

- Det er klart at når Frp kommer i regjering og er så store som de er så skal det gjennomføres masse av vår politikk, sier Tveiten.

Samarbeid

Selv har organisasjonen klare tanker om en mulig ikke-sosialistisk regjering og mener moderpartiet har flere saker som skal tiltrekke de borgerlige partiene til samarbeid.

- Det første kravet er selvfølgelig at vi ikke skal føre sosialistpolitikk og vi skal overhodet ikke øke skattetrykket. Vi har også klare fellesnevnere med de andre partiene. Skole og skattepolitikk deler vi med Høyre, familiepolitikken er vi og KrF enige om, og Venstre og vi er enige om mye om liberale verdier, sier Tveiten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling