Ungdommen nå til dags

Ikke nok med at ungdomstilbudene forsvinner rett foran nesa på oss. Vi må til gjengjeld tåle å bli kalt dumme fuskere av gamle menn som ikke husker hvordan det var i deres egne ungdomsår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

”De unge dyrker nå IT-kulturen, som egentlig er den tekniske formel for tilgang på kunnskap, de lurer seg selv til å tro de kan noe. De sitter på t-banen med Ipoden i øret og SMS-sysler med fingrene sine. Det blir verken Beethoven eller prosa av slikt.”

Dette skrev Hans-Wilhelm Steinfeld, journalist i NRK i sin kronikk i Dagbladet, lørdag den 25. august.

I kronikken går han grundig til verks med å dytte dagens ungdom ned i søla.

Media har endret seg. Er det nå helt vanlig å smelle opp en forside om hvor mange ungdommer som doper seg, fester vilt, kjører seg i hjel og havner på kjøret?

I dagens kapitalistiske konkurransesamfunn lønner det seg ikke å skrive om lokallaget i Bergen som arrangerer rusfrie konserterer for ungdommer, det lønner seg ikke å skrive om ungdom som genuint ønsker å endre verden og det er uinteressant å skrive om hvor få ungdommer som ruser seg.

Det er ikke det den eldre garde ønsker å lese om. I dag vil de lese om det tragiske i samfunnet, slik at de kan lene seg tilbake og tenkte ”Uff, jeg er glad mine barn ikke er sånn. Ungdommen nå til dags, slik var det ikke da jeg var ung”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer