- Ungdommene her er preget av det som har skjedd

17-åringen som ble drept i Lunner bodde på et asylmottak for mindreårige.

BÆRES UT: Her hentes den døde 17-åringen ut av huset til familien på Grua, der hun var på besøk.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BÆRES UT: Her hentes den døde 17-åringen ut av huset til familien på Grua, der hun var på besøk. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fortalte på en pressekonferanse i dag at jenta som ble drept i Lunner i går var en 17 år gammel afghansk asylsøker. Hun var på besøk hos familie på Grua da drapet skal ha skjedd.

Mottaksleder Mirko Rados ved Lyng EM, som er et statlig mottak for enslig mindreårige asylsøkere i Lyngdal, bekrefter for Dagbladet at 17-åringen bodde der.

Det var Haugesunds Avis som først omtalte at kvinnen bodde i Lyngdal.

Snakker sammen Han forteller at politiet har vært på mottaktet og snakket med de som er der.

- Vi informerte våre ungdommer i går, sier Rados.

Han forteller at ungdommene ved mottaket er preget av det som har skjedd, og at de nå prioriterer å snakke med de som trenger ekstra støtt.

- Dette er det verste som kan skje på et mottak. Det er helt forferdelig, sier Rados.

Savnet datter 17-åringens 2 år gamle datter er forsvunnet og etterlyst internasjonalt. De to ankom Norge i slutten av mars i år.

På pressekonferansen tidligere i dag fortalte fungerende politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt at en mann i slutten av 20-åra er siktet for forsettlig drap.

MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: Politiet
MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: Politiet Vis mer

- Resultatet av etterforskningen utover ettermiddagen i går gjør at vi har siktet en mannsperson, angivelig barnets far, og har etterlyst ham både nasjonalt og internasjonalt, sier Fosso.

Ikke registrert i Norge 17-åringen skal ifølge politiets opplysninger ha forlatt Afghanistan sammen, men det er kun jenta som er registrert her i Norge.

- Alle våre systemer tilsier at han ikke er i Norge, situasjonen er at han ikke er registrert inn i Norge på noe vis, sier Fosso.

Siktelsen er basert på funn på stedet og vitneopplysninger, men Fosso vil ikke gå i detaljer.

Politiet fikk melding om at en kvinne var skadd klokka 12.29 i går, og da de rykket ut fant de 17-åringen død.