- Ungdommene slutter seg opp om 13-åringen. De støtter ham i en tid hvor han nok har det tøft

Stord-ordfører Liv Kari Eskeland er imponert over ungdommene i bygda. I dag er hun på stedet der treåringen skal ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAGVÅG (Dagbladet): Stord-ordfører Liv Kari Eskeland har siden sjokkbeskjeden torsdag jobbet med hvordan hun skal bistå lokalsamfunnet som er rammet av et tragisk barnedrap. Nå står hun foran lysene som er tent for treåringen.

Det var torsdag ettermiddag at politiet rykket ut til en adresse i Sagvåg i Stord. Der fant de den tre år gamle gutten død. Moren og faren til gutten, samt en representant fra Barnevernet, var der da hendelsen fant sted. Ifølge politiet var det guttens 13 år gamle fosterbror som drepte gutten.

- Aldri forberedt - Det er klart at en kjenner litt ekstra på det. Selv om vi har alle slags kriseplaner for hvordan vi skal håndtere ulike saker, så er man aldri forberedt på slike ting, sier hun til Dagbladet.

Ordføreren brukte fredagskvelden i går på å snakke med tenåringene og de andre som møtte opp i kirken i den lille bygda.

- Det som er fantastisk flott å se, er hvordan ungdommene i lokalsamfunnet slutter seg opp om gjerningspersonen som skal ha gjort dette.  De ønsker å vise empati og støtte i forhold til at han nok har det tøft nå. Det synes jeg de evner på en flott måte, og det setter jeg pris på.

- Kjenner på det uvirkelige Hun forteller at flere av 13-åringens klassekamerater møttes i går kveld.

- De hadde behov for å møtes. De sitter og kjenner på dette uvirkelige som har skjedd. De ønsker å snakke sammen. De ser samtidig klassekameraten sin som en som trenger støtte i denne sitasjonen. Det er fint å se, sier hun.

Det er kjent at gutten skal ha gått til angrep på fosterbarnet helt uten forvarsel. Volden skjedde helt plutselig mens de lekte ute sammen.

En representant fra barnevernet var også på rutinebesøk da treåringen ble drept.

Gikk imellom Selv om det var vitner til hendelsen, var det ikke mulig å reagere raskt nok til at angrepet kunne avverges. Da 13-åringens far kastet seg over sønnen, ble han selv angrepet, ifølge VG.

- Han gikk imellom. Det er derfor han er skadet, opplyser forsvarer Kjell Steinbø til avisa.

Den mistenkte 13-åringen er elev ved Nysæter ungdomsskole i Sagvåg. Rektor Trude Aamot ved skolen sier at alle tenker mye på familien som er rammet. Fredag samlet hun personalet.

- Vi må snakke om det som har skjedd og forberede et opplegg for klassen hans og hele skolen når de kommer tilbake mandag. Vi vil vise ekstra omsorg for klassen som denne gutten tilhører. Det viktigste vil er å være trygge voksne for ungdommen vår. Vi må være der for hverandre. Deler av kriseteamet vil også være tilstede på skolen, sa Aamot til Dagbladet i går.

MINNES GUTTEN: Blomster og lys er satt ut ved huset der en tre år gammel gutt skal ha blitt drept av sin 13 år gamle fosterbror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MINNES GUTTEN: Blomster og lys er satt ut ved huset der en tre år gammel gutt skal ha blitt drept av sin 13 år gamle fosterbror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer