Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer angrep politiet

Jente (17) og gutt (15) siktet for vold mot politiet.

FULL UTRYKKING: Flere politipatruljer rykket ut til Hestsjøen i Heimdal lørdag kveld, etter at en patrulje ba om bistand. Foto: Kjetil Østhus
FULL UTRYKKING: Flere politipatruljer rykket ut til Hestsjøen i Heimdal lørdag kveld, etter at en patrulje ba om bistand. Foto: Kjetil Østhus Vis mer

Trøndelag politidistrikt melder lørdag kveld at ungdommer gikk til angrep på politiet, etter at en patrulje pågrep en person på Hestsjøen i Heimdal.

Flere politienheter rykket ut til stedet.

Operasjonsleder Viola Elvrum sier til Dagbladet at 40-50 ungdommer var aggressive og hissige mot politiet, og at patruljen ble angrepet og omringet rundt politibilen, og derfor trengte bistand.

Rundt midnatt forteller operasjonsleder Trond Volden at ei jente (17) og en gutt (15) er siktet for vold mot politiet. Jenta er brakt inn til arresten, mens gutten er overlatt til foreldrene.

- Man skal ikke se bort fra at det blir flere pågripelser i saken, eller at flere foreldre blir kontaktet av politiet, sier operasjonslederen.

Politiet jobber nå med å skaffe oversikt over hendelsesforløpet, og samler blant annet inn videomateriale.

Angrepet skjedde etter at politiet pågrep en person for ordensforstyrrelser ved 21-tiden.

– Denne gutten ville ikke oppgi personalia, og han ble tatt med inn i politibilen. Dette gjorde at situasjonen utviklet seg, og våre mannskaper oppfattet situasjonen som svært truende, forteller innsatsleder Ketil Stene i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Fra 14-årsalderen

- Vi hørte at det var såpass mye roping og skriking at politiet ikke hadde kjangs til å høre hva som ble sagt på sambandet. De fikk ikke gjort jobben sin, sier Viola Elvrum til Dagbladet om den opphetede situasjonen lørdag kveld.

- Vi sendte det vi hadde i nærheten. Det er ikke vanlig at patruljer roper om bistand på denne måten her.

Ifølge operasjonslederen er det snakk om ungdom helt ned i 14-årsalderen.

- Hvordan ser politiet på hendelsen?

- Dette aksepterer ikke vi. Slik oppførsel fra unger ned i 14-15-årsalderen er bekymringsfullt.

Klar foreldre-beskjed

Ved 22.30-tiden sier Elvrum til Dagbladet at situasjonen har roet seg, og at politiet er i ferd med å bortvise alle på stedet.

Verken ungdommer eller politi skal være skadd. Bakgrunnen for den første pågripelsen er foreløpig uviss.

På Twitter kommer politiet med klar beskjed til foreldre:

- Politiet anmoder foreldre som vet at de har sine håpefulle ungdommer på Hestsjøen om å dra dit og hente sine fulle barn/ungdommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!