Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer angrep politifolk i Oslo

Flere politifolk ble slått av en gjeng med ungdommer da de ville hindre et slagsmål i Oslo sentrum natt til mandag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding like før klokka 1 om at det sto ungdommer utenfor kjøpesenteret Byporten i Oslo sentrum, og at det virket som det brygget opp til slagsmål internt i gjengen, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet.

- Vi sendte flere patruljer dit, og når de kom fram så eskalerte det. Ungdommene gikk fysisk til angrep på våre tjenestepersoner og slo våre mannskaper, sier operasjonsleder Jøkling.

Ingen av politifolkene som ble slått, har blitt skadd.

- Men det er fullstendig uakseptabelt at dette foregår, sier operasjonslederen.

Han opplyser at totalt rundt ti personer var involvert, og at det er snakk om ungdom i 15-årsalderen. Politiet har kontroll på fire av dem som angrep, mens rundt seks stykker klarte å løpe fra stedet.

- Vi jobber med å kontakte foreldre og foresatte sånn at de kan hente sine ungdommer. Det blir også skrevet barnevernsmeldinger på grunn av alderen på de involverte, sier Jøkling

Én av guttene politiet har kontroll på er 16 år, og dermed er det ikke utenkelig at han kan vente seg en vanlig anmeldelse.

Ifølge operasjonslederen er det langtfra dagligdags at ungdomsgjenger går til angrep på politiet, men han har merket seg en negativ utvikling.

- Dessverre så har vi sett den siste tiden at det er en økende aggresjon, og at terskelen for å gå til angrep på politiets mannskap og biler har sunket. Vi synes å merke en mer aggressiv holdning mot politiet, og det gjelder flere steder i byen, sier Jøkling.

Han opplyser at politiet også vil gjennomføre bekymringssamtaler i etterkant av nattas bråk.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling