Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer dømt for mishandling av kamerat

Mishandlet gjentatte ganger i flere måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre tenåringsgutter er i Haugaland tingrett dømt for å ha mishandlet en kamerat gjentatte ganger i flere måneder.

Det var høsten 2011 at tre av guttene i kameratgjengen på fire begynte å plage den siste gutten. Episodene ble grovere og grovere og varte fram til april 2012. Nå er alle de tre guttene dømt for mishandling, skriver VG.

- Når det gjelder denne saken, så må den betegnes som en svært grov, alvorlig og stygg mobbesak. Dette var nok i utgangspunktet ment å være en uskyldig spøk, men tok en helt annen retning når dette først ble utført, skriver retten i dommen.

Gutten som pekes ut som mest aktiv, er dømt til elleve måneders betinget fengsel, mens de to andre er dømt til betinget fengsel i henholdsvis ni og seks måneder, skriver avisen. Alle dommene har en prøvetid på ett år.

Offeret ble ved flere anledninger tapet fast og utsatt for vold. Retten betegner det som skjedde som mishandling, og det er konstatert at den fornærmede gutten ble påført posttraumatisk stresslidelse og fikk betydelig nedsatt livskvalitet.

Retten skriver i dommen at det er formildende for straffutmålingen at alle de tiltalte var under 18 år og i lovens forstand barn da hendelsene fant sted. Mer betydningsfullt er det imidlertid at saken ble liggende hos politiadvokat fra september 2012 til november 2014 uten vesentlig framdrift.

Retten peker på at den lange saksbehandlingstiden var svært krevende for offeret, og politiadvokaten beklaget i retten at den påtalemessige framdriften hadde stått nærmest stille i over to år.

De tre guttene ble også dømt til å betale offeret oppreisningserstatning på til sammen 65.000 kroner. Også her hadde deres alder betydning for utmålingen av erstatningssummen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media