Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer drept på Vestbredden

To unge gutter ble drept av israelske soldater på Vestbredden i dag, den ene var 11 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammed Sahlah ble skutt og drept da han og andre skolegutter kastet steiner mot en israelske stridsvogn som sto stille i en landsby utenfor Jenin. En 18 år gammel gutt ble drept ved inngangen til byen.

Israelske styrker omringet igjen Jenin og Nablus natt til lørdag etter en at tre israelere ble drept i et selvmordsangrep torsdag.

Samtidig forsøkte palestinsk politi å arrestere en toppleder i den militante palestinske bevegelsen Islamsk Jihad i Gaza by. Det brøt ut skyting mellom Mohammed al-Hindis livvakter og politiet under arrestasjonsforsøket.

Over 100 politifolk omringet huset til al-Hindi, men livvaktene åpnet ild og al-Hindi ble kjørt bort i en bil.

Men i Nablus på Vestbredden ble en annen aktivist fra Islamsk Jihad arrestert. Den 24 år gamle jusstudenten Aman Zayoud ble tatt i sin studenthybel.

Islamsk Jihad tok på seg ansvaret for selvmordsbomben i en buss på veien mellom Hadera og Afula torsdag. Islamsk Jihad sto også bak da en mann skjøt vilt rundt seg og drepte to israelere i Afula tirsdag.

Arrestasjonene skjedde mens den amerikanske utsendingen Anthony Zinni forsøker å få til en våpenhvile som kan få slutt på volden som har kostet over 1.000 mennesker livet siden det palestinske opprøret startet i fjor.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart