Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA:

Ungdommer filmet drap på 16-åring

Nesten 70 ungdommer så på mens gutten ble knivstukket i brystet. - De filmet at han ble drept istedenfor å hjelpe han, sier politiinspektør.

INGEN HJELP: Da 16 år gamle Khaseen Morris ble overfalt og stukket med kniv, valgte ungdommene rundt å livestreame det på sosiale medier. Istedenfor å hjelpe. Video: CNN Vis mer

En slåsskamp mellom en ungdomsgjeng i New York på mandag som førte til at en 16 år gammel gutt døde skal ha blitt filmet av tilskuerne, skriver CNN.

Flere tenåringer så på slåsskampen utenfor et kjøpesenter hvor Khaseen Morris ble knivstukket i brystet. De skal ha filmet hendelsen for å legge den ut på sosiale medier istedenfor å forsøke å hjelpe offeret.

Morris døde av skadene etter å ha blitt fraktet til sykehuset, ifølge politiinspektør Stephen Fitzpatrick. En 18 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap.

Nesten 70 ungdommer så på

På en pressekonferanse på tirsdag uttalte Fitzpatrick at det var snakk om en arrangert slåsskamp over ei jente og «uenigheter rundt hvem hun gikk ut med».

- Uenighetene kokte over, og en gruppe på seks eller sju personer angrep offeret og et par av vennene hans, sier Fitzpatrick, ifølge CNN.

Det skal ha vært mellom 50 og 70 ungdommer til stede da dette skjedde. Flere av disse har bidratt med informasjon til politiet.

DREPT: Khaseen Morris døde av et knivstikk i brystet kort tid etter at han ankom sykehuset. En 18 år gammel mann er arrestert i etterkant av drapet. Foto: Nassau County Police
DREPT: Khaseen Morris døde av et knivstikk i brystet kort tid etter at han ankom sykehuset. En 18 år gammel mann er arrestert i etterkant av drapet. Foto: Nassau County Police Vis mer

Politiinspektøren understreker at det er usikkert hvorfor såpass mange personer fulgte med på slåsskampen uten å foreta seg noe.

- Ungdommene sto der og hjalp ikke Khaseen. De ville heller filme hendelsen. De filmet at han ble drept istedenfor å hjelpe han, sier Fitzpatrick.

- Bruk mobilen til å ringe etter hjelp

Phyllis Harrington, lederen til Oceanside School District hvor Morris var elev, uttalte i en video at distriktet gjør alt de kan for å beskytte elever og ansatte ved skolen.

Hun oppfordrer også foreldre til å snakke med barna sine om bruk av sosiale medier.

- Jeg vil be alle innbyggere, og ikke bare ungdommer, om å bruke mobilen til å ringe etter hjelp hvis de ser noen som er i alvorlig fare - istedenfor å bruke den for likerklikk og deling, sier fylkesutvalgt for Nassau i New York, Laura Curran.

18-åringen som er arrestert i etterkant av hendelsen er ventet å møte i retten på torsdag, skriver nyhetsbyrået CBS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling