Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer kjørte stjålet Tesla i nesten 200 km/t

Politiet advarer.

BILTYVERIER: Politiet i Oslo ber folk passe ekstra godt på bilene sine, etter at de har avdekket at ungdommer stjeler biler og kjører i svært høy hastighet. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB scanpix
BILTYVERIER: Politiet i Oslo ber folk passe ekstra godt på bilene sine, etter at de har avdekket at ungdommer stjeler biler og kjører i svært høy hastighet. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB scanpix Vis mer

«Viktig melding! Vi arbeider for tiden med saker knyttet til at ungdom stjeler biler. Flere Teslaer er observert i svært høy fart. Andre bilmerker er også registrert. Vi har kjennskap til kjøring i ruspåvirkning, og kjøreatferd som regelrett er farlig».

Slik begynte leder ved Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, Johan Benitez, en Facebook-post tidligere denne uka.

- Nesten 200 km/t

Politiet har nemlig sett en ny trend, der ungdom, mellom 15 og 18 år, stjeler biler og bedriver halsbrekkende kjøring.

Til Aftenposten forteller Benitez at i et tilfelle skal en Tesla-eier ha fulgt bilens bevegelser gjennom Tesla-appen, der han kunne se hvor bilen befant seg og hvor fort den kjørte.

- Sjåføren hadde nesten 200 km/t på Ring 3. Det er klart dette er farlig. Det er derfor vi går ut med dette nå, sier Benitez til avisa.

I Facebook-posten ber politiet bileiere om følgende:

  • Lås bilen - la ikke nøkler ligge igjen i bilen.
  • Lås ytterdøra til din bolig - la ikke uvedkommende få mulighet til å åpne døra, for deretter å stjele bilnøklene.

Kjenner på bildører

Årsaken til advarslene er kanskje åpenbare, for ifølge Benitez går ungdommene målrettet etter biler der nøkkelen ligger i bilen.

- Ungdommer kjenner på om bildørene er åpen. Av 100 bildører er det en som åpner seg med nøklene i, sier Benitez.

Politiet avslutter også Facebook-posten med en oppfordring:

«Hvis dere observerer bilførere som åpenbart ser for unge ut, eller at det er andre omstendigheter som gjør at dere blir urolig og mistenksom - ring politiet».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling