Helikopterulykken i Alta:

- Ungdommer med hele livet foran seg

Alta videregående skole har hatt åpent for elevene mandag, men har ikke hatt undervisning. Rektor forteller til Dagbladet at det er mange som er berørt av den tragiske helikopterulykka.

RYKTER SPRER SEG: Politiet og rektor på Alta vgs, ber folk om å vise hensyn overfor de pårørende etter helikopterulykken i Alta. Reporter: Amanda Walnum. Video: Ørjan Ryland. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALTA (Dagbladet): Det er en grå og regnfull dag i Alta. Utenfor Alta videregående skole vaier det norske flagget svakt på halv stang. Det er første skoledag siden den tragiske helikopterulykka hvor fem lokale personer i 20-åra og piloten omkom.

Det har vært tungt for mange i det lille lokalsamfunnet.

Da Dagbladet var til stede i Nordlyskatedralen søndag kveld, var det mange tenåringer og unge voksne innom - flere svært preget av ulykka.

Samme kveld ble gikk også politiet ut med navn på fire av de omkomne: Markus Vonheim (19), Kevin Berg (20), Kine Johnsen (20) og Robin Karlsen (20). Mandag ble Benedikte Hyld Mella (22) identifisert som den siste passasjeren som mistet livet i helikopterulykken.

Mange berørte

Mandag ryddet Alta videregående skole timeplanen til de omkring tusen elevene som går der. I stedet ble det oppmøte i hvert sitt klasserom med basislærer og deretter en minnestund i 12-tida.

- Alle de her er ungdom i sin beste alder med hele livet foran seg. Det må oppleves som forferdelig meningsløst at dette skjer. Jeg tenker at det er tøft for dem som er igjen og alle vennene som er rundt, sier rektor Inger Berit Persen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer