Ungdommer pågrepet for frihetsberøvelse og mishandling

Politiet har beslaglagt skytevåpen i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Lillestrøm pågrep fredag to ungdommer i Skedsmo kommune som blant annet er siktet for mishandling av en jevnaldrende gutt. Det er beslaglagt skytevåpen i saken.

De to er siktet for å ha holdt en 18 år gammel gutt fanget, og for å ha mishandlet ham, truet ham med skytevåpen og tvunget ham til å utbetale penger, melder Romerikes Blad.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Politistyrkene som aksjonerte, var bevæpnet fordi vi hadde opplysninger om at gjerningspersonene var det. Vi har da også tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

De to som sitter i arresten i Lillestrøm, fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett mandag. Politiet sier de ser svært alvorlig på saken.

Mandag i forrige uke skal 18-åringen ha blitt bortført og holdt fanget av de to. Først skal han ha blitt holdt fanget i en bolig i Ullensaker. Deretter skal han ha blitt flyttet til et hus i Skedsmo. 18-åringen varslet ikke selv fra til politiet om det som hadde skjedd.

- Vi vet ikke hvorfor han ikke anmeldte dette selv, men det er ikke unaturlig om han fryktet represalier etter det han gjennomgikk, sier politiadvokaten.

Advokat Gisle Thorsen forsvarer en av de siktede, og sier at vedkommende foreløpig ikke erkjenner straffskyld.

- Det er vanskelig å erkjenne noe så lenge han ikke vet hva han er siktet for. Jeg er blitt fortalt hva saken gjelder, og det er helt klart alvorlige forhold vi snakker om, sier han.

Jørn Mejdell Jakobsen forsvarer den andre siktede.

(NTB)