Ungdommer reddet familie etter flykrasj

Sjøfly med fem tippet rundt under landing i Brønnøysund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon om ulykken? Tips oss på 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller mms/sms 2400.

(Nordlys): To tenåringer ble helter da en familie på fem ble hentet opp av vannet etter en flystyrt i Brønnøysund søndag ettermiddag. Like før klokka tre styrtet sjøflyet med to voksne og tre barn under landing i kaiområdet i Helgelands-byen.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 15.00, mens Hovedredningssentralen ble varslet klokka 14.59. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men operasjonsleder Bjørn Fossland ved Helgeland politidistrikt forteller til Nordlys at flyet gikk rundt under landing.

Ungdommer ble helter — Det gikk rundt under landing i Brønnøysund i skipsleia. Noen ungdommer som så dette, ringte rett til 113, og fikk reddet samtlige fem i flyet, forteller Fossland til Nordlys.

— De gjorde en heltemodig innsats?

— De gjorde en kjempeinnsats, skryter operasjonsleder.

Ungdommene hadde ankret opp i skipsleia og filmet hele innflygingen, ifølge politiet.

De ble i stedet vitne til ulykken og tok seg ut til flyet i småbåter og hjalp til med å redde familien på fem. Ifølge VG Nett skal det ha vært to voksne og tre barn i flyet.

Fraktet til sykehus Familien på fem fikk mindre skader, men de ble likevel fraktet til Sandnessjøen sykehus for sjekk. Flyet ligger fortsatt i skipsleia.

Politiet undersøker nå saken nærmere. Det vil bli gjort forsøk på å heve flyet.

Saken blir oppdatert