Ungdommer reddet i siste liten

- Det er uhyggelig, sier Trondheims ordfører, Anne Kathrine Slungård. Ungdommer som sov på røykfylte hybler, ble reddet i siste liten av brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): - Dette har vi ikke fortjent, sa ordføreren da hun besøkte brannstedet på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Søndre gate i dag morges. I desember brant et helt trehus-kvartal i Trondheim sentrum ned til grunnen etter at det tok fyr i ei frityrgryte. Da greide ikke ordføreren å holde tårene tilbake.

- Nå har jeg vondt i magen. Jeg føler meg helt tom. Det har nesten ikke gått opp for meg at dette har skjedd igjen, forteller ordføreren til Dagbladet.

Da det brøt ut en ny brann i natt, greide brannvesenet å hindre at brannen spredte seg. Da brannvesenet gikk gjennom bygningene, fant de ungdommer som lå og sov i tung røyk.

Årsaken til brannen er så langt ikke kjent.

- Vi har fått kontroll på brannen i Olav Tryggvasons gate. Vi har vært gjennom bygget, og ingenting tyder på at det er folk igjen der, sier fagleder Leif Gunnar Smistad i Trondheim brannvesen til NTB.

Får hjelp av kommunen

De som trenger hjelp etter brannen i natt, vil få det de trenger av kommunen.

- Det gjelder i første rekke innkvartering, men også veiledning og råd når det gjelder praktiske ting, sier ordfører Anne Kathrine Slungård.

43 mennesker ble evakuert fra hjemmene sine under brannen. Mange av dem er heldige og bor i hus som ble reddet, og de kan derfor flytte tilbake når slokkingsarbeidet er over.

En brannmann ble sendt til St. Olavs Hospital, men ifølge politiet skal det kun ha dreid seg om lettere skader.

Olav Tryggvasons gate 12 er en tre etasjers bygning som ligger på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Søndre gate. I Olav Tryggvasons gate ligger to tregårder nært opptil brannstedet, med bare et smalt smug imellom. I Søndre gate er det tre gamle trehus som ville blitt truet hvis brannen hadde spredd seg. Gården det brant i har både leiligheter og forretningslokaler. Både Brilleland og en urmaker holder til der, og det skal i tillegg være en stor leilighet og tre hybler der.

Ifølge Smistad ble antakelig trehusene i nærheten reddet av at det var en branngavl mot dem. Det var kraftig røykutvikling under brannen, og klokka 6.20 raste taket på gården sammen.

UHYGGELIG: </B> Trondheims ordfører Anne Kathrine Slungård på brannstedet. I løpet av kort tid har Slungård besøkt to utbrente branntomter.
INFERNO:</B> Brann i trehusbebyggelse er et mareritt for brannvesenet. Alle ble reddet ut av bygnigene.
FULL FYR:</B> Brannvesenet avgrenset brannen i Trondheim, men kunne ikke redde hjørnegården, Olav Tryggvasons gate 12