Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdommer skjøt vilt

Tre 14-åringer og en 17-åring er pågrepet etter at de i ettermiddag skjøt vilt rundt seg med en pistol i Brumunddal. Rundt 40 skudd ble avfyrt under raidet - flere gjennom vinduet på et avlastningshjem for psykisk utviklingshemmede

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungt bevæpna politi rykket ut da skuddmeldinga kom klokka 15.41. Tre og en halv time seinere innbrakte de to gutter og ei jente - alle 14 år og under den kriminelle lavalderen. Klokka 19.30 pågrep de en 17-årig gutt.

- Vi fikk den første skuddmeldinga fra tre ansatte ved Bjørnhaug avlastningshjem for psykisk utviklingshemmede. De hadde søkt tilflukt på badet etter at flere skudd var blitt avfyrt gjennom vinduet, sier politiadjutant Barbro Røkenes ved Hamar politidistrikt.

Lette med hunder

Politi med hunder trålet området rundt hjemmet uten å finne ungdommene. I 17.40-tida ble nye skuddsalver avfyrt ved et legesenter i sentrum. Da sperret politiet av et skogholt hvor de antok at skytedesperadoene hadde søkt dekning.

- I alt rundt 40 skudd ble avfyrt av pistolen som vi har tatt hånd om. Ingenting tyder på at de forsøkte å treffe noen. Dette var trolig villmannsskyting, sier Røkenes til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke hva som fikk ungdommene til å gå amok med pistolen, eller hvor de har fått tak i skytevåpenet og ammunisjonen.

Varslet foresatte

- Ingenting tyder på at de var ruset. Dette er heller ikke kjenninger av politiet. Vi håper å finne ut mer under avhørene som foretas i kveld, sier Røkenes.

Hun kjenner ikke til om ungdommene har erkjent å ha utført skytinga. Foreldrene til 14-åringene er varslet og må ta hånd om de to guttene og jenta.

Ingen ble skadd under skytinga.