- Ungdommer tente på ungdomsklubb

30 ungdommer ble evakuert i Ørskog på Sunnmøre. Politiet mistenker at to mindreårige gutter står bak.

EVAKUERT: 30 ungdommer ble evakuert etter at lokalene til ungdomsklubben ble fylt av røyk like før midnatt i går. Politiet har i dag to unge gutter inne til avhør som de mistenker står bak. Foto: Marius Beck Dahle/SUNNMØRSPOSTEN
EVAKUERT: 30 ungdommer ble evakuert etter at lokalene til ungdomsklubben ble fylt av røyk like før midnatt i går. Politiet har i dag to unge gutter inne til avhør som de mistenker står bak. Foto: Marius Beck Dahle/SUNNMØRSPOSTENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalene til en ungdomsklubb på Sjøholt i Ørskog ble fylt av røyk like før midnatt i går, melder Sunnmørsposten, smp.no.

Det ble holdt et rusfritt arrangement i bygget og 30 ungdommer måtte evakueres. Ingen ble skadd.

- Ville fylle klubben med røyk Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og i dag var to ungdommer fra området inne til politiavhør.

- To navngitte gutter er konfrontert med dette. I alle fall en av dem har erkjent de faktiske forhold, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Han sier at det har blitt antydet at de ønsket å få røyk inn i lokalene til ungdomsklubben.

- Dette lyktes de med. Lokalene ble fylt med røyk. Det oppsto også noen flammer på utsiden og inne i et av luftinntakene, men det var hovedsakelig røyk, sier operasjonslederen.

Smp.no skriver at politiet har tatt kontakt med guttenes foreldre.

- Uansett hva som er motivet for dette, er det ingen tvil om at politiet ser alvorlig på saken, sier han til avisa.

Ifølge politiet hadde ungdommene selv vært innom lokalene og det er ingenting som tyder på at de hadde noen fiender eller at det hadde vært noen konflikter i klubblokalene i går kveld.

- Så ikke rekkevidden Guttene er henholdsvis 16 år og yngre og dermed under den kriminelle lavalder.

- Mye tyder på at de har gjort noe de ikke så rekkevidden av før det var for seint, sier Tjønnøy til Dagbladet.
Smp.no skriver at politiet fikk melding om kraftig røykutvikling klokka 23.42 i går kveld. Brannvesenet og politiet ble sendt til stedet. Klokka 00.13 var bygget gjennomgått av røykdykkere som kunne konstatere at ingen var igjen i bygget.