Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdomsbander vil gjøre «År 2000-ranet»

Kriminelle ungdomsbander i Oslo vil bli historiske: Hvem begår det 20. århundrets siste ran? Et gjengmedlem sier til Dagbladet at de er inspirert av politikerutspill om å foreta seg «sprøe og sensasjonelle» ting som en markering av at vi går inn i år 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Målet er å begå et væpnet ran så nær opp til midnatt som mulig nyttårsnatta, forsetter vedkommende, som tidligere er dømt til betinget fengsel for ran i Oslo-området. Han legger til at «dette skal bli noe å skryte av», og at en slik rekord gjerne er verdt noen måneder bak murene.

Psykolog John Sandstrøm, som har arbeidet med kriminelle i 20 år, sier til Dagbladet at han, ut fra sitt ståsted, er svært bekymret over det han kaller denne type tøvete politikerutspill.

- Jeg er sikker på at dette er med på å dra med seg en hel del direkte uønskede rekordforsøk rundt årtusenskiftet.

Vi snakker da om forsøk som er både samfunnsskadelige og lite gavnlige, som den «konkurransen» som nå ser ut til å bli et faktum i Oslos lett påvirkelige ungdomsmiljøer.

Det er ingen grunn til ikke å ta denne type signaler fra kriminelle miljøer på fullt alvor. Vi vet at personer som driver med ran, ofte er ambisiøse. Det er kjent fra tidligere at de gjerne har en intern kamp seg imellom, mot en ytre fiende, som er politiet, sier Sandstrøm.

Kriminalpolitiet er kjent med Dagbladets opplysninger - uten at de vil kommentere saken nærmere på det nåværende tidspunkt.