Fest

Ungdomsfester: - Ikke kjangs til å stoppe det

Flere steder meldes det nå om store ansamlinger av ungdom som fester utendørs.

FESTING: Til tross for strenge coronatiltak, fant Oslo-folk veien til parkene i byen for å feste forrige helg. Politiet uttrykker bekymring for manglende smittevern. Video: Privat / Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Innlandet har i lørdag rykket til Badedammen i Lillehammer, hvor det er mellom 100 - 150 ungdommer samlet.

- Flere beruset og mindreårige. Det er noe amper stemning og vi blir der inntil videre, melder politiet på Twitter.

Politiets operasjonsleder Atle Bernhoft von Obsfelder forteller Dagbladet at de nå går ut med en anmodning til ungdommenes foreldre om å ta kontakt med barna sine.

- Vi har ikke kjangs til å stoppe dette, for så mange patruljer har vi ikke. Derfor ber vi foreldre nå om å ta kontakt med barna sine, sier han til Dagbladet.

Ber foreldre ta kontakt

Operasjonslederen sier at de vil bli på stedet utover kvelden og følge md på situasjonen der. Samtidig forsøker politiet å gi ungdommene som er samlet der noen råd om hvordan de bør oppføre seg.

- Det er ikke slik at det holdes en meters avstand mellom dem som er der, men det er det ikke så mye vi får gjort noe med, utover å komme med råd, sier Von Obstfelder.

I Hamar er det meldt om over 100 ungdommer i området ved Domkirkeodden.

- Lokal natteravner er tilstedet og vi kjører også til stedet. Vi ber også her som i tidligere hendelser i Innlandet at foreldre tar en telefon til sine respektive og spør hvor de er og hva de driver med, skriver politiet på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer