Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdomsfyll ødela familie- ferien

Turoperatøren Ving lokket med «Vings familiesommer» på Ibiza. For familien Sunde/Ansnes ble Ibiza-turen utrivelig. Fulle ungdommer på flyet og et evig bråk på hotellet ødela det som skulle være en rolig familieferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har de sendt reklamasjon på ferieturen til turoperatøren Ving.

- Ving fristet med Ibiza som en del av tilbudene på «Vings familiesommer», men om bord på flyet var det bare folk fra 25 år og nedover. Det samme gjaldt hotellgjestene. Det var fyll og bråk hele tida, sier Inger-Anne Sunde fra Surnadal på Nordmøre.
- Bare på formiddagen var det litt rolig. Men vi rømte bassengområdet da ungdommene kom fra nabohotellet med bærbare CD-spillere og begynte festen, fortsetter Sunde.

Sammen med mannen og døtrene Linn Bente og Line på 10 og 12 år hadde hun sett fram til rolige dager da de dro av gårde til Ibiza og byen Playa d'en Bossa den 6. august i år.

Ikke familiested

Familien ble litt skeptiske da de i vår leste om partyøya Ibiza på Internett, men stolte på at de kom til «familieferiestedet», som Ving fortalte om.

- Like før vi landet på Ibiza spurte flyvertinnen meg om vi virkelig skulle til Ibiza, fordi det var uvanlig at familier reiste på slike turer, sier Sunde.

Ving har i sommer hatt 50 seter i uka på flyet til Ibiza. Flyet deler de med Saga, som i løpet av sommeren har sendt rundt 2000 passasjerer til festeøya.

Ving vil ikke kommentere den aktuelle turen overfor Dagbladet før reklamasjonen er behandlet av Ving.

Men driftssjef Marte Engen bekrefter at de retter seg inn mot familier når de reklamerer for øya. Ving har så langt i år bare fått to henvendelser fra kunder som har vært på Ibiza.

Aldri mer

- Vi har med vilje utelatt den største festebyen, San Antonio, fra vårt reisetilbud, sier Engen.

For Inger-Anne Sunde og hennes familie var det første og siste gangen på Ibiza. Heller ikke tidligere sydenturer har vært i nærheten av hva de opplevde i sommer.

- Hjemturen på flyet ble den mest sjokkerende opplevelsen. Mange passasjerer var rusa, syke og i dårlig forfatning og måtte styrte til toalettet på grunn av diaré eller oppkast. Flere måtte få medisinsk hjelp, sier Sunde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!