Ungdomsgjeng angrep politiet

Gjengen slo skuldra ut av ledd på politikvinnen da hun ba dem forlate butikken hvor de hadde laget kvalm. De kastet en flaske i hodet på en politimann. Tre ungdommer er pågrepet for angrepet, og flere er etterlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 23 var tre menn i starten av 20-åra arrestert for å ha gått løs på en politipatrulje. En politikvinne ble brakt til legevakta med skuldra ute av ledd.

- Tilstanden til politikvinnen er forholdsvis grei, sier operasjonsleder Rolf Johannesen ved Oslo politidistrikt.

- Men det var nok ikke særlig godt å få skuldra slått på plass.

En ungdomsgjeng på seks til ti menn lagde kvalm på Meny-butikken på Haugenstua i Oslo i 19-tida. Betjeninga følte situasjonen så truende at de kontaktet politiet.

- Vi fikk meldinga klokka 19.19 og sendte en patrulje dit. Klokka 19.33 ba patruljen om bistand. Da hadde ungdomsgjengen gått til angrep på politiet, sier Johannesen til Dagbladet.no.

Ungdommene nektet å fjerne seg, og valgte å angripe politipatruljen. En politikvinne ble skadd i skuldra, og en annen politimann fikk en plastflaske i hodet uten å ta skade av det.

Gjengen hadde stukket fra stedet innen politiet hadde fått forsterkninger på plass. Mennene som er tidlig i 20-åra er godt kjent av Stovner-politiet, og politiet regner med å få tak i flere av dem. Politiet oppsøker i kveld bostedsadressene og andre kjente oppholdssted.

Alt tilgjengelig mannskap ved Stovner politistasjon jobber med saken.