Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdomsgjeng i Stavanger dømt for grove ran

En ungdomsgjeng på seks menn i alderen 17 til 26 år i Stavanger er dømt til fengsel og ungdomsstraff for flere grove ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen fra Stavanger tingrett nevnes tre ran, ifølge Stavanger Aftenblad.

I ett av ranene lurte flere av mennene en mann inn i en bil og utsatte ham for grov vold. Ifølge dommen brukte de blant annet et elektrosjokkvåpen mot fornærmede, som skal ha blitt utsatt for en så stor påkjenning at han besvimte.

I et annet ran nært Stavanger sentrum i november 2016 tok fire av mennene seg inn i en leilighet og truet fornærmede med kniv.

To av mennene dømmes også for et tredje ran av en person i Hillevåg. Her truet de en mann på et busstopp med en spiss gjenstand fordi han hadde «stirret» på dem, ifølge dommen.

Fire av de tiltalte mennene erkjente straffskyld for de fleste av forholdene.

Alle seks dømmes til forskjellige straffer. Den strengeste fikk en 18 år gammel mann som dømmes til ett år og ti måneder i fengsel for to ran og narkotikaovertredelser. Den mildeste straffen fikk en mann som var under 18 år da lovbruddene fant sted. Han dømmes til ungdomsstraff på ti måneder for ett ran og narkotikaovertredelser.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!