Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdomsgjeng kastet stein mot pubgjester på Tøyen i Oslo

Politiet fikk i kveld flere meldinger om en guttegjeng som lagde kvalm på Tøyen i Oslo. De kastet blant annet stein og appelsin på pubgjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet fikk klokka 20.32 i kveld melding om at en guttegjeng - bestående av cirka ti gutter i 14-årsalderen - oppførte seg ufint mot en eldre mann på Tøyen.

- Ifølge meldingen dytta og slo de den eldre mannen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet.

Politiet rykket ut til stedet, og fikk samtidig melding om at samme guttegjeng hadde beveget seg videre til en pub i Eiriks gate på Tøyen.

- Der kastet guttene stein og appelsin på gjestene, sier operasjonslederen.

Da politiet skulle notere seg personalia på guttene, satt en av dem seg til motverge.

- Det endte opp i et basketak, og det ble dårlig stemning på stedet. Vi hadde nok patruljer på stedet til å roe ned situasjonen, og det endte med at én 14 år gammel gutt ble innbrakt til stasjonen, opplyser operasjonsleder Krohn Engeseth til NTB.

Ingen skal ha blitt skadd under guttenes ferd rundt i gatene på Tøyen. Politiet har opprettet sak, og 14-åringen som ble innbrakt til politihuset ble tatt hånd om av barnevernsvakta. Han ble anmeldt for kroppskrenkelse og forulemping av offentlig tjenestemann. En annen gutt i gjengen ble også tatt hånd om av barnevernet, mens ytterligere to ble bortvist fra stedet.

Hendelsen skjer kvelden etter at en ungdomsgjeng kastet stein mot natteravner på Stovner i Oslo, og én person ble skadd.

Operasjonsleder Krohn Engseth sier til Dagbladet at politiet kjenner til guttene som i kveld lagde kvalm på Tøyen, men at de ikke har grunn til å tro at det er samme gjeng som i går kastet stein på Stovner.

- Det er bekymringsfult når unge gutter er ute i bybildet og lager kvalm, og oppfører seg så dårlig når de blir snakket til at politiet, sier operasjonslederen.

Politiet har ikke kommet i kontakt med den eldre mannen som skal ha blitt dyttet av guttene.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media