Ungdomsgjeng stormet luksushjem

BYGDØY (Dagbladet): Multimilliardær John Fredriksen var i USA, og Inger Astrup Fredriksen var ute. Tvillingdøtrene på 14 år hygget seg med gode venner hjemme i luksusvillaen. Plutselig ble huset stormet av en ungdomsgjeng som skulle ta kjæresten til en av tvillingene. Gutten gjemte seg i et av fru Fredriksens klesskap, men ble dratt ut, grovt mishandlet og kastet ned ei trapp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten ble sparket og slått gjentatte ganger. Flere fingrer ble brukket, og gutten mistet bevisstheten.

Dramaet hjemme hos skipsrederen i Strømsborgveien - bare et steinkast fra nakenstranda på Huk på Bygdøy - skjedde natt til lørdag.

- Det som skjedde hadde ingenting med våre døtre å gjøre, sier Inger Astrup Fredriksen til Dagbladet. Hun sier det hele er svært ubehagelig, og henviser til politiet for flere kommentarer.

Stormer huset

De to 14 år gamle tvillingene hadde invitert to venninner og tre kamerater til en hyggelig kosekveld foran TV-apparatet. Ved 23.00-tida kommer to gutter til, som blir sluppet inn i herskapsboligen.

Noen minutter etter midnatt stormer flere gutter i 16- 18-årsalderen - innvandrerungdommer og en nordmann - inn i herskapsvillaen. Et vindu har stått åpent og en av ungdommene har krabbet inn.

Nærmere 20 ungdommer har omringet huset. Ei dør blir åpnet av inntrengeren og sju- åtte unge menn løper inn.

En av jentene i huset ringer politiet, men ifølge personer som var til stede tikket minuttene fort før en politipatrulje til slutt dukket opp.

I mellomtida har ungdomsgjengen romstert rundt i huset. De jakter på en 17 år gammel gutt fra Snarøya, som de har bestemt seg for å ta.

Gjemt i klesskap

17-åringen skal angivelig tidligere ha vært i bråk med ungdomsgjengen, som kommer fra Lysaker-Sjølystområdet. Noen få hører hjemme på Bygdøy.

Dagbladet får bekreftet at gjengen hadde vært på fest et par hundre meter lengre ned i gata.

Noen skal ha fortalt at 17-åringen oppholdt seg hos Fredriksen, og gjengen bestemte seg for å finne gutten og gi ham en grundig omgang juling.

Tenåringene hjemme hos skipsrederen ble tatt fullstendig på senga. De uinviterte gjestene romsterte rundt og lette etter 17-åringen, som de til slutt fant gjemt i et av fru Inger Astrup Fredriksens klesskap.

Mishandlet

Gutten ble dratt ut av klesskapet, kastet ned ei trapp og to av fingrene ble brukket. Ei tann ble slått ut før han ble slått og sparket slik at han til slutt ble liggende bevisstløs foran inngangspartiet til boligen.

Etter voldsepisoden forsvant ungdommene.

17-åringen ble kjørt til Oslo legevakt, hvor legene konstaterte bruddskader.

Gutten var så ille mishandlet at vakthavende lege fryktet for alvorlige hodeskader, og sendte gutten til undersøkelser ved Ullevål sykehus.

Den mishandlede gutten er nå utskrevet fra sykehuset, og slipper sannsynligvis fra den grove mishandlingen uten varige men.

Rasende ungdommer stormet herskapsbolig.
John Fredriksens million-villa