«Ungdomsgjeng tyvlånte bil drapsnatta»

HAUGESUND (Dagbladet): En ungdomsgjeng som oppholdt seg i Kopervik sentrum drapsnatta, skal ha tyvlånt en bil utenfor Torfæus Pub. Det var her Birgitte sist ble sett i live mens hun sto og snakket med en ukjent bilfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilen, lys av farge og av eldre årgang, skal ha vært borte fra Kopervik sentrum en times tid den aktuelle kvelden.

Dagen etter skal bilen, ifølge vitner, ha blitt vasket grundig både utvendig og innvendig, noe vitner reagerte på. Disse sensasjonelle opplysningene nådde aldri politietterforskerne i Birgitte-saken.

Bekreftet

Informasjonene Dagbladet har fått, blir bekreftet av flere uavhengige vitner på Karmøy.

Et av vitnene, en ungdom fra Kopervik, ble avhørt i begynnelsen av etterforskningen. Ungdommen unnlot da å fortelle om den tyvlånte bilen. Etter det Dagbladet forstår vil ungdommen komme til å bekrefte dette i sitt vitneprov i Karmsund herredsrett. Etter det Dagbladet erfarer er flere av ungdommene, som ifølge vitnet har tyvlånt bilen, politiavhørt. Det framgår ikke av dokumentene at de har forklart seg om den påståtte tyvlåningen av en bil drapskvelden.

Bilsporet

I retten i går fortalte KRIPOS-førstebetjent Tore Per Bakken, som ledet de tekniske undersøkelsene på åstedet, at det er sikret bilspor på Gamle Sundvei. Bilsporet ble funnet om lag åtte til ti meter på nedsiden av stedet hvor Birgitte ble overfalt i veikanten. Sporet ble funnet helt ut i gresskanten av veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer