Ungdomslag styrtet i døden

10 tenåringer blant de omkomne i Kirgistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 68 mennesker omkom i flystyrten i Kirgistan i går,  ifølge statsminister Igor Tsjudinov.

Gjennom sin talskvinne Ros Daudova opplyser statsministeren at bare 22 personer overlevde. Hele mannskapet er blant de overlevende.  

Tidligere i går sa Tsjudinov at minst 71 personer mistet livet, men hun har i ettertid nedjustert dødstallet noe.

90 personer var om bord i ulykkesflyet, blant dem et kirgisisk ungdomslag fra en skole i hovedstaden Bisjkek. En talsmann for helsedepartementet i landet sier at tenåringene spilte basketball, mens en talsmann for presidenten sier det var et volleyballag.

Sju av de 17 ungdommene kom fra flystyrten med livet i behold.

51 utlendinger

Det var 51 utlendinger om bord i flyet som var på til Teheran i Iran. 52 av dem var iranere, og de andre kom fra Tyrkia, Canada, Kasakhstan og Kina. De øvrige om bord var fra Kirgisistan, skriver NTB.

Bare ti minutter etter at flyet tok av skal det ha rapportert om tekniske problemer. Flyet forsøkte å returnere til flyplassen, men flygeren ble tvunget til å prøve å nødlande i en åker da kabintrykket falt. Rett etter landingen tok flyet fyr, ifølge Tsjudinov.

STYRTET: Redningsmannskaper og etterforskere undersøker vrakrestene etter Boeing 737-flyet som styrtet utenfor den kirgisiske hovedstaden Bisjkek i går. Av de 90 som befant seg om bord overlevde bare 22. Foto: AP Photo/Igor Kovalenko
STYRTET: Redningsmannskaper og etterforskere undersøker vrakrestene etter Boeing 737-flyet som styrtet utenfor den kirgisiske hovedstaden Bisjkek i går. Av de 90 som befant seg om bord overlevde bare 22. Foto: AP Photo/Igor Kovalenko Vis mer

- Da flyet begynte å brenne var en av dørene blokkert, og alle styrtet til en annen dør, sier en kilde til Reuters.

18 av de overlevende er sendt til sykehus, mens fire er sendt hjem, med bare lettere skader.

Bannlyst i EU

Flyet, som er av typen Boeing-737, styrtet like utenfor den kirgisiske hovedstaden Bisjkek, rundt ti kilometer fra flyplassen. Sivilforsvaret melder at det er fullstendig utbrent.

Itek Air skal stå som eier av flyet, selv om det var Iran Aseman Airlines som drev det. Itek Air er sammen med et dusin andre kirgisiske flyselskaper ført opp på en liste over flyselskaper som ikke har lov å fly innen EU. Årsaken skal være problemer med sikkerheten.

Den tidligere Sovjet-republikken Kirgisistan ligger i Sentral-Asia og grenser til Kina, Kasakhstan, Usbekistan og Tadsjikistan.

Ungdomslag styrtet i døden