Ungdomspolitiker bøtelagt for flaggtyveri

Tok Israel-flagg under markering i Trondheim.

FIKK BOT: En tillitsvalgt i Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU) ble bøtelagt av trondheimspolitiet for tyveri, etter at hun løp avgårde med et flagg fra en Israel-stand der det ble delt ut løpesedler. Kvinnen er også landsstyremedlem i SOS Rasisme. Foto: Roy-Cato Myrvang
FIKK BOT: En tillitsvalgt i Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU) ble bøtelagt av trondheimspolitiet for tyveri, etter at hun løp avgårde med et flagg fra en Israel-stand der det ble delt ut løpesedler. Kvinnen er også landsstyremedlem i SOS Rasisme. Foto: Roy-Cato Myrvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 19. februar i år oppsøkte medlemmer av Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU) en markering holdt av Med Israel for fred (MIFF), som delte ut løpesedler i Nordre gate i Trondheim sentrum.

En av de tillitsvalgte tok så tak i et flaggene som ble brukt i markeringen og løp vekk. Nå er kvinnen i 20-årene bøtelagt med 4000 for forholdet.

- Om ikke boten betales er det subsidiært åtte dagers fengsel. Vi har ikke fått svar på om den er vedtatt ennå. Saken vil eventuelt ende i tingretten, sier politiadvokat Harald Sjoner til Dagbladet.

Vakte oppsikt Saken førte til store reaksjoner i det jødiske miljøet i Norge, ettersom kvinnen også er landsstyremedlem og holder flere lokale verv i SOS Rasisme.

Dagen etter at saken ble kjent varslet forstander i Det mosaiske trossamfunn Anne Sender at hun brøt alt samarbeid med SOS Rasisme. Trossamfunnet har tidligere arrangert flere markeringer sammen med SOS Rasisme.

- Dette er fullstendig uakseptabelt. Jeg kjenner ikke til at noen jødiske miljøer i Norge samarbeider med SOS Rasisme lengre. I Oslo kommer vi absolutt ikke til å sette i gang noe samarbeid med dem i framtida heller, sa Sender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer