Ungdomsranerne dømt til fengsel

Kristiansand Tingrett valgte å dømme fire av de fem unge bank- og bussranerne til fengselstraffer. En slapp unna med samfunnsstraff.

TO ÅRS FENGSEL: De to yngste ranerne, den hovedtiltalte 15-åringen til venstre og 16-åringen, ble dømt til to års fengsel hver.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
TO ÅRS FENGSEL: De to yngste ranerne, den hovedtiltalte 15-åringen til venstre og 16-åringen, ble dømt til to års fengsel hver. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND/KRISTIANSAND (Dagbladet): De to yngste, en 15 og en 16 år gammel gutt, fikk de hardeste straffene. To år hver.

Begge kan imidlertid raskt være på gata igjen, da store deler av fengselstraffen er gjort betinget med prøvetid på tre år.

To andre, en 17-åring og en 20 år gammel mann, fikk henholdsvis ett år og åtte måneder og ett år og to måneder.

Deler av de straffene er også gjort betinget. Men begge må sone noe mer bak murene. Den femte fikk 412 timers samfunnsstraff.

Straffen skal gjennomføres i løpet av halvannet år.

Dagbladets undersøkelser i forbindelse med straffeprosessen mot de unge ranerne, førte til at vi avdekket forhold som viser at har bindinger til den kriminelle MC-klubben Hells Angels.

Lav straff Selv om det ble fengsel på de fleste er likevel straffeutmålingen lav. Paragrafene de er dømt etter kan i verst tenkelig tilfelle gi fengsel inntil 13 år.

Advokat Ole Joachim Devold, som forsvarte den yngste av ranerne, har tidligere uttalt til Dagbladet at han regner med at retten vil ta hensyn til de tiltaltes unge alder. Noe som åpenbart er gjort i denne saken.

Erstatninger I tillegg til fengsel er de unge ranerne også dømt til å betale totalt 316 465 kroner i erstatninger og oppreisninger til bedrifter og enkeltpersoner.

 Summen er fordelt på ranerne med varierende beløp. Alt etter hvor mye den enkelte har vært innblandet i de forskjellige forholdene.

Det er imidlertid ikke noen overraskelse at de to yngste også på dette feltet sitter med den største delen av regninga.

Dagbladet har ikke fått bekreftet om dommen ankes av noen av partene. 

MERKE:Hells Angels logo.
MERKE:Hells Angels logo. Vis mer