Ungdomsranerne dømt til fengsel

Kristiansand Tingrett valgte å dømme fire av de fem unge bank- og bussranerne til fengselstraffer. En slapp unna med samfunnsstraff.

TO ÅRS FENGSEL: De to yngste ranerne, den hovedtiltalte 15-åringen til venstre og 16-åringen, ble dømt til to års fengsel hver.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
TO ÅRS FENGSEL: De to yngste ranerne, den hovedtiltalte 15-åringen til venstre og 16-åringen, ble dømt til to års fengsel hver. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGESUND/KRISTIANSAND (Dagbladet): De to yngste, en 15 og en 16 år gammel gutt, fikk de hardeste straffene. To år hver.

Begge kan imidlertid raskt være på gata igjen, da store deler av fengselstraffen er gjort betinget med prøvetid på tre år.

To andre, en 17-åring og en 20 år gammel mann, fikk henholdsvis ett år og åtte måneder og ett år og to måneder.

Deler av de straffene er også gjort betinget. Men begge må sone noe mer bak murene. Den femte fikk 412 timers samfunnsstraff.

Straffen skal gjennomføres i løpet av halvannet år.

Dagbladets undersøkelser i forbindelse med straffeprosessen mot de unge ranerne, førte til at vi avdekket forhold som viser at har bindinger til den kriminelle MC-klubben Hells Angels.

Lav straff Selv om det ble fengsel på de fleste er likevel straffeutmålingen lav. Paragrafene de er dømt etter kan i verst tenkelig tilfelle gi fengsel inntil 13 år.

Advokat Ole Joachim Devold, som forsvarte den yngste av ranerne, har tidligere uttalt til Dagbladet at han regner med at retten vil ta hensyn til de tiltaltes unge alder. Noe som åpenbart er gjort i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer