Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdomsskolelærer siktet for overgrep mot elever

Kan ha forgrepet seg på fem ungdomsskoleelever

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ungdomsskolelærer i Rogaland er siktet for seksuelle overgrep mot to elever under 16 år og mistenkes for overgrep mot tre andre, melder Stavanger Aftenblad.

Jentene skal i en læringssituasjon ha blitt utsatt for handlinger som de oppfattet som ubehagelige, sier politiadvokat Lars Ole Berge til Dagbladet.

De fem jentene går ifølge politiet ikke i samme klasse.

Politiadvokokaten sier at etterforskningen er i sluttfasen, og at saken innen kort tid vil bli oversendt til statsadvokaten.

Vil ikke kommentere før eventuell tiltale Statsadvokaten avgjør om det skal tas ut tiltale i saken, eller om siktelsen skal frafalles. Læreren kan ende opp med å bli tiltalt for seksuell handling mot fem jenter.

De fem jentene sin bistandsadvokat Trine Vabø, sier til Dagbladet at hun ikke vil kommentere saken før statsadvokaten har tatt ut tiltale.

Mannens forsvarer Knut O. Eldhuset, sier til Dagbladet at han ikke har fått drøftet siktelsen med sin klient ennå, og derfor ikke kan kommentere saken.

Har tatt beslag i siktedes hjem Politiet ble kontaktet av skolen, som hadde opplysninger som de ønsket av politiet skulle undersøke.

- Etter å ha undersøkt saksopplysningene, mener vi at vi har grunnlag for å sikte læreren for to overgrep, og mistenke han for ytterligere tre, sier politiadvokaten.

Politiet har ransaket den siktedes hjem, og han er nå tatt ut av sin stilling som lærer.

- Vi har tatt beslag, men ønsker ikke å si hva beslagene dreier seg om, sier Berge til Stavanger Aftenblad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart