- Unge chilenske menn lokkes til Norge for å rundstjele boliger

22-åring begikk innbrudd dagen etter at han kom til landet.

BESLAG: Dette er blant smykkene og verdisakene politiet fant i leiligheten hvor de fem mennene ble pågrepet. Foto: Politiet
BESLAG: Dette er blant smykkene og verdisakene politiet fant i leiligheten hvor de fem mennene ble pågrepet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10. august må fem chilenske menn i alderen 21 til 41 år møte i Oslo tingrett, og svare for til sammen over 30 boliginnbrudd i Oslo.

De to yngste mennene kom til Norge kort tid før de ble tatt, og hadde returbilletter få dager etter. 

- Generelt ser vi at utenlandske kriminelle som har tilhold i og kjennskap til  Norge får unge menn hit ved å lokke med at det er store verdier å hente på kort tid, sier politiadvokat Mona Brandmo til Dagbladet.

Leilighet med tjuvgods En av de siktede, en 22 år gammel mann, kom til Norge 8. januar. Han har innrømmet at han begikk innbrudd dagen etter. Mannen hadde returbillett til Chile allerede 12. januar, framgår det av en fersk kjennelse fra Oslo tingrett, hvor retten slår fast at mennene trolig er mobile vinningskriminelle.

Mannen som hadde vært lengst i landet, kom hit i august i fjor. De to neste kom rett før årsskiftet. De fem ble pågrepet i samme leilighet i Oslo, hvor politiet fant store mengder tjuvgods, blant annet smykker og dyr elektronikk. De tre som har vært i Norge lengst, er siktet for flest forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.