Unge drapsmenn snart på frifot

I 1993 drepte de to tiåringene James Bulger (2). I dag avgjorde britisk Høyesterett at de etter åtte år på ungdomsanstalt kan settes fri allerede i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed slipper de to ungguttene mest sannsynlig å sone i voksenfengsel. Englands høyesterettsjustitiarius avsa i dag sin kjennelse om at de to dømte drapsmennene skal sone minimum åtte år, mot de 15 årene som ble fastsatt i 1993. Samtidig tilføyde han at det blir vanskelig å avgjøre nøyaktig når og på hvilke betingelser de skal løslates.

James Bulgers mor Denise Fergus kaller sønnens to drapsmenn Robert Thompson og John Venables (begge nå 18) «to små monstre».

Fergus var selv til stede i retten da Høyesterett avsa sin kjennelse. Da hun skjønte at sønnens drapsmenn kan slippe ut om kort tid, bøyde hun hodet og begynte å hulke, melder BBC.

James Bulger ble funnet ihjelslått ved en avsidesliggende jernbanelinje i Liverpool i februar 1993.

Videobilder fra et overvåkingskamera viser at de da ti år gamle guttene lokket med seg to-åringen fra et kjøpesenter.

I desember i fjor avsa menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg ifølge NTB en kjennelse om at det var galt av britene å behandle de to som om de skulle være voksne. Domstolen kritiserte også tidligere innenriksminister Michael Howard, som i 1994 fikk straffen mot guttene skjerpet.

GRÅT: James Bulgers mor Denise Fergus brøt sammen i gråt da hun innså at sønnens drapsmenn kan slippe ut allerede over nyttår.