<strong>STERKE PROTESTER:</strong> Det har skapt voldsomme reaksjoner i USA, langt utenfor den vesle byen Steubenville i Ohio, at to sektenåringer på skolens fotballag skal ha voldtatt ei skolevenninne (16) mens klassekamerater sto og så på og filmet hendelsen. Bildet viser en demonstrasjon utenfor Jefferson County Courthouse i Steubenville 5. januar i år. Foto: Reuters/Drew Singer/NTB Scanpix og Privat
STERKE PROTESTER: Det har skapt voldsomme reaksjoner i USA, langt utenfor den vesle byen Steubenville i Ohio, at to sektenåringer på skolens fotballag skal ha voldtatt ei skolevenninne (16) mens klassekamerater sto og så på og filmet hendelsen. Bildet viser en demonstrasjon utenfor Jefferson County Courthouse i Steubenville 5. januar i år. Foto: Reuters/Drew Singer/NTB Scanpix og Privat Vis mer

Unge fotballstjerner må i fengsel for voldtekt av døddrukken skolevenninne (16)

Nå risikerer 16 andre tenåringer straffeforfølgelse fordi de ikke grep inn. La ut bilder og videoer av overgrepene på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ma'lik Richmond (16) og Trent Mays (17) er funnet skyldig i å ha voldtatt ei 16 år gammel skolevenninne i august i fjor, melder Daily Mail. De to high school-fotballstjernene gråt ukontrollert da dommer Thomas Lipps leste opp dommen.

Begge må sone minst ett år i ungdomsfengsel, men risikerer å bli sittende inne til de fyller 21 år.

Søndag for ei drøy uke siden omtalte Dagbladet voldtektssaken i den vesle byen Steubenville i Ohio. Saken handler om så mye mer enn de to tenåringene som sto tiltalt for å ha voldtatt ei svært beruset 16 år gammel jente, skriver LA Times.

Grep ikke inn På mange måter var det et helt lokalsamfunn som satt på tiltalebenken når rettssaken mot de to high school fotballstjernene Ma'lik Richmond (17) og Trent Mays (16) startet forrige onsdag.

De to 16 år gamle guttene skal ha forgrepet seg på den sterkt berusede skolevenninnen i august i fjor, først i en bil og deretter hjemme hos en kamerat.

Alt mens andre tenåringer så på uten å gripe inn.

16 tenåringer kan bli straffet Flere tvitret også om hendelsen og la ut bilder og videoer av de angivelige overgrepene på sosiale medier.

- Handlingene til noen få har i bunn og grunn fordømt hele vår by, sier byråd Cathy Davison i Steubenville og utdyper:

- Selvfølgelig tar vi sterk avstand fra seksuelle overgrep.

Den lille byen med 19000 innbyggere kjemper fremdeles mot beskyldningene om at en småbybeundring av high school-atleter ga grobunn for at en fryktelig forbrytelse kunne bli begått foran øynene på vitner som lot være å slå alarm.

<strong>KNUST:</strong> Trent Mays (17) fikk en trøstende omfavnelse av sin far etter at dommeren hadde forkynt den knusende dommen. Foto: AP/NTB Scanpix
KNUST: Trent Mays (17) fikk en trøstende omfavnelse av sin far etter at dommeren hadde forkynt den knusende dommen. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Rett etter domsavsigelsen, gjorde statsadvokaten i Ohio, Mike DeWine, det klinkende klart at 16 andre tenåringer fra Steubenville risikerer straffeforfølgelse i saken for å ha bevitnet overgrepene mot den sterkt berusede jenta, uten å gripe inn.

Dette vil bli avgjort av en storjury 15. april.

Så bilder av seg selv Richmond og Mays ble arrestert etter at jenta, som sier hun var så beruset at hun ikke kunne huske noen detaljer, ble oppmerksom på bilder og chatting på nettet om det hun var blitt utsatt for. Jenta fortalte foreldrene sine om det, og de gikk straks til politiet.
 
En venn av de tiltalte postet et bilde av de to som viser at de bar den tilsynelatende livløse jenta mellom seg. Den ene holdt henne rundt håndleddene, den andre i anklene.
 
En 18 år gammel avgangselev på Steubenville High School dukket opp i en video på Youtube hvor han vitset i 12 minutter om det han omtaler som en «voldtekt».

Ba om unnskyldning - Jeg vil gjerne beklage overfor jenta og hennes familie, min familie og lokalsamfunnet. Ingen bilder skulle blitt publisert, ei heller tatt, uttalte en gråtende Trent Mays i retten. Han nekter imidlertid fremdeles for å ha forgrepet seg på jenta.

- Jeg vil be om unnskyldning. Jeg hadde ingen intensjon om å sette dere i denne situasjonen. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg ødela livet hennes, uttalte Richmond før tårene tok overhånd.

 

<strong>MÅ I FENGSEL:</strong> Ma'lik Richmond (17) ble trøstet av sin mor etter at dommer Thomas Lipps akkurat hadde gjort det klart at han må i fengsel. Foto: AP/NTB Scanpix
MÅ I FENGSEL: Ma'lik Richmond (17) ble trøstet av sin mor etter at dommer Thomas Lipps akkurat hadde gjort det klart at han må i fengsel. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer