Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge gjeldsofre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Søndag brakte vi en reportasje om ei 17 år gammel jente som har 100000 kroner i inkassogjeld. Hun forteller om hvordan hun ikke kunne motstå kjøpepresset som trenger seg på ungdommen fra alle kanter, enten det gjelder mobiltelefoner, ringetoner eller merkeklær. Selv advarer hun andre unge mot å komme i samme situasjon, og oppfordrer dem til å motstå presset. Det gjør hun rett i; de unge gjeldsslavene må ta sin del av skylda for uføret de havner i. Men når inkassokravene mot ungdom mellom 15 og 18 år øker med 36 prosent på ett år, viser det at saken også har en samfunnsmessig side.
  • Verken selgere eller ungdommen selv synes å være klar over at umyndige ikke kan ta opp kreditt. Er de det, peker de høye inkassotallene mot at begge parter tenderer mot å lukke øynene for dette faktum. Det gjør begge parter dumt i, ikke minst de næringsdrivende selv. De risikerer ikke bare å tape penger. De bidrar til å oppdra en generasjon som ikke takler kjøpepresset.