Unge hackere dømt

Fire unge hackere fikk samfunnsstraff for datakriminalitet.

FORNØYD:  Advokat Fridtjof Feydt er godt fornøyd med dommen i Oslo tingrett. Feydt forsvarte 17-åringen fra Nordland.
FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
FORNØYD: Advokat Fridtjof Feydt er godt fornøyd med dommen i Oslo tingrett. Feydt forsvarte 17-åringen fra Nordland. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember 2011 avslørte Dagbladet at nettstedet hemmelig.com var en av Norges største markedsplasser for sexkjøpere og prostituert. Hackerne skal etter Dagbladet-oppslaget bestemte seg for å bryte seg inn på nettstedet.

I dommen fra Oslo tingrett heter det at hackerne lastet ned databaser og alle brukermeldingen som var sendt på nettstedet (over 300.000 meldinger).

To datainnbrudd En av hackerne - en 18-åring bostatt i Trondheim -skal ha sendt opplysningene til en journalist i ABC-nyhetene. Medlemsdata fra hemmelig.com skal også ha blitt publisert via en link på Pirate Bay.

Hackerne skal ha også ha brutt seg inn hos selskapet Domeneshop, og lastet ned datafiler fra en rekke av Domeneshops kunder.

De unge hackerne skal ha fått kontroll over forskjellige nettsider, blant annet battlefield.no, ABCspill.no, narkoman.no (nettside for støttegruppe til pårørende til rusmisbrukere), Medicus.no (nettsiden til en klinikk for assistert befruktning og flere andre nettsider.

-Ren vandalisme Oslo tingrett mener det er bevist at det ble gjort endringer på nettsidene, og karakteriserer det som ren vandalisme.

En 17-åring fra Nordland er dømt til samfunnstraff i 57 timer.  18-åringen fra Trondheim ble også dømt til 57 timers samfunnsstraff. De ble dømt for begge innbruddene.

21-åringen fra Follo og 17-åringen fra Sunnmøre fikk begge 30 timers samfunnsstraff. De skal ha vært med på hver sitt innbrudd.

Oslo tingrett har også bestemt at flere datamaskiner og harddisker skal beslaglegges til fordel for statskassa.

- En god dom Advokat Fridtjof Feydt forsvarte 17-åringen fra Nordland, og har følgende kommentar til dommen:

- Vi er godt fornøyd med dommen i Oslo tingrett.