MINDRE SEX: Dagens unge har mindre sex enn tidligere generasjoner, heter det i en ny amerikansk undersøkelse. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
MINDRE SEX: Dagens unge har mindre sex enn tidligere generasjoner, heter det i en ny amerikansk undersøkelse. Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

- Unge har mindre sex enn tidligere generasjoner

Ny amerikansk studie om unges sexatferd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny studie motbeviser at «Tinder-generasjonen» har mer sex enn sine forgjengere.

Tvert imot har unge i dag langt mindre sex enn unge mennesker tidligere, viser en amerikansk undersøkelse.

Studien undersøkte såkalte «millenials» født på 1990-tallet, og resultatene viser at denne generasjonen er den minst seksuelt aktive generasjonen siden 1930-tallet.

- Denne studien motbeviser ideen om at millenials er en «hookup-generasjon». Ideen har blitt popularisert gjennom dating-apper som Tinder, som tilsier at unge er ute etter raske forhold og tilfeldig sex, sier Ryne Sherman, en av forskeren bak studien som er utført ved Florida Atlantic University.

- Vårt datamateriale viser at dette ikke er tilfelle i det hele tatt. Studien viser at milenials ikke er mer promiskuøse enn sine forgjengere, sier psykologiprofessoren.

Nesten 27 000 personer er er blitt undersøkt i studien.

Det er mange og sammensatte årsaker til dette, ifølge undersøkelsen. Blant annet peker studien på mer seksualundervisning, større bevissthet rundt seksuelt overførbare infeksjoner, enkelt tilgang på pornografi og ulike definisjoner av sex på tvers av generasjoner.

(NTB)