FJERNET BLOMSTER: Ahmed (24) var barndomsven av El-Hussein og var med på å fjerne blomstene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FJERNET BLOMSTER: Ahmed (24) var barndomsven av El-Hussein og var med på å fjerne blomstene. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Unge, hettekledde menn raserte minnested etter København-terroristen

- Ropte «gud er stor» på arabisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN / OSLO(Dagbladet): Videobilder fra åstedet der den antatte terroristen Omar El-Hussein (22) ble drept i en politiaksjon rundt klokka 5.00 søndag morgen, viser unge, maskerte menn som fjerner blomster og lys som var satt opp på plassen.

- De forklarer at de er brødre til den drepte 22-åringen. De sier at det ikke er muslimsk tradisjon å legge ned blomster for de døde, skriver TV 2 News Danmark

Ifølge kanalen har de også hengt opp en lapp der det står:

- Må Allah være nådig med deg. Hvil i fred.

- Tar ikke bort smerten vår Dagbladets fotograf å stedet, Øistein Norum Monsen, forteller at det er blitt hengt opp andre lapper ved stedet. Der står det blant annet: «Måtte du brenne i helvete til evig tid.»

Ahmed (24) har vokst opp sammen med Omar El-Hussein i Mjølnerparken, og var en bardomsvenn av den antatte terroristen.

- Vi fjerner blomstene for de tar ikke bort smerten vår. Vi ødelegger dem ikke, men vi fjerner dem, for de tar ikke bort smerten vår. Han var min barndomsvenn, og ingen terrorist.

- Han hadde til hensikt å drepe tegneren, ikke skade politifolkene. Handlingen viser bare hans vrede.

Dagbladets fotograf forteller at det har vært et stort politioppbud på stedet, som nå har reist. Blomstene som er fjernet er lagt i en haug rundt hjørnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Diskriminerende Ifølge TV 2s reporter var mennene frustrerte på at El-Hussein ble utropt til terrorist og gjerningsmann uten klare beviser, og at det danske samfunn diskriminerer muslimer.

Ifølge Esktra Bladet har det vært sterke reaksjoner, blant annet fra flere danske politikere, på at det i det er blitt lagt blomster ved stedet der El-Hussein ble drept.

- Blomster legges ned der terroristen ble drebt. Hvor dumt, respektløst og umenneskelig å ære ham, skriver den Konservative lederen Søren Pape Poulsen på Twitter, ifølge avisa.

- Det er et kjempestort overgrep mot det danske folk at noen legger ned blomster der han døde, sier Özlem Cekic fra partiet Socialistisk Folkeparti til Jyllands-Posten.

Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) er mannen som skal ha stått bak helgas terrorangrep i København. Den unge mannen hadde en fortid som gjengmedlem og er dømt for drapsforsøk, vold og mange brudd på våpenloven. Han ble skutt og drept under en skuddveksling med politiet i Nørrebro i København like etter klokka fem natt til søndag.

For to uker siden kom han ut fra fengsel, etter å ha blitt dømt for vold av «særlig rå, brutal og farlig karakter».

BUDSKAP: Budskapene på stedet der Omar El-Hussein ble skutt og drept er svært forskjellige. Det er både beskjeder om at gud må være med ham, og budskap som dette.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BUDSKAP: Budskapene på stedet der Omar El-Hussein ble skutt og drept er svært forskjellige. Det er både beskjeder om at gud må være med ham, og budskap som dette. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer