- Unge homofile som kommer ut av skapet blir slått i Norge også

Den sterke videoen av Daniel (20) har nådd LLH.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  I fjor høst hadde Daniel Ashley Pierce (20) fra Kennesaw i den amerikanske delstaten Georgia endelig tatt mot til seg, og bestemte seg for å fortelle familien sin at han er homofil.

- Skjer i Norge også Dagbladet fortalte 20-åringens historie, og publiserte videoen av Pierce konfrontasjon med foreldrene, som endte med at han ble fysisk angrepet og kastet ut av hjemme på grunn av sin legning.

Nå reagerer leder for LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) Bård Nylund sterkt på videoen fra USA.

Han forteller til Dagbladet at han har hatt med liknende episoder å gjøre i Norge.

- Det er sjeldent, men jeg har hørt om unge mennesker som har blitt slått hjemme på grunn av sin seksuelle orientering i Norge også, sier Nylund.

Homfile større risiko for å oppleve vold hjemme En undersøkelse gjort av Nova i 2008 om vold mot lesbiske og homofile tenåringer, viste at flere homofile/lesbiske og bifile tenåringer oppga å ha vært utsatt for vold av egne foreldre enn heterofile tenåringer.

Det kom også fram i undersøkelsen at homofile tenåringsgutter hadde større risiko for å oppleve vold i hjemmet enn lesbiske og bifile jenter.

Nylund mener undersøkelsen fra 2008 fortsatt er høyaktuell, og at det i dag er mange tenåringer som opplever store utfordringer i hjemmet knyttet til legning.

- Jeg opplever at utfordringene til unge er størst i hjem der familien er religiøse, sier Nylund.

-  Det er sjeldent  tenåringer blir kastet ut hjemmefra, men jeg har snakket med unge mennesker som har fått beskjed om å pakke kofferten sin når de fyller 18 år, legger han til.

- Føler et slektskap Nylund har sett unge mennesker som har slitt med psykiske vanskeligheter og skam etter å ha kommet ut av skapet. Å se en video av en ung mann som blir slått av sine egne foreldre, gjør ekstra vondt.

- Det er masse følelser som vekkes i meg når jeg ser denne videoen. Jeg blir sint og lei meg, samtidig som jeg blir rørt av folk som deler videoen på sosiale medier og takker foreldrene sine for at de har vært gode og trygge foreldre.Ikke alle har vært like heldige som meg med foreldrene sine, avslutter han.

REAGERER: Leder av LLH, Bård Nylund, provoseres av videoen Daniel Ashley Pierce (20) publiserte av seg selv og samtalen med foreldrene om hans legning. Foto: LLH
REAGERER: Leder av LLH, Bård Nylund, provoseres av videoen Daniel Ashley Pierce (20) publiserte av seg selv og samtalen med foreldrene om hans legning. Foto: LLH Vis mer