- Unge homofile som kommer ut av skapet blir slått i Norge også

Den sterke videoen av Daniel (20) har nådd LLH.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  I fjor høst hadde Daniel Ashley Pierce (20) fra Kennesaw i den amerikanske delstaten Georgia endelig tatt mot til seg, og bestemte seg for å fortelle familien sin at han er homofil.

- Skjer i Norge også Dagbladet fortalte 20-åringens historie, og publiserte videoen av Pierce konfrontasjon med foreldrene, som endte med at han ble fysisk angrepet og kastet ut av hjemme på grunn av sin legning.

Nå reagerer leder for LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) Bård Nylund sterkt på videoen fra USA.

Han forteller til Dagbladet at han har hatt med liknende episoder å gjøre i Norge.

- Det er sjeldent, men jeg har hørt om unge mennesker som har blitt slått hjemme på grunn av sin seksuelle orientering i Norge også, sier Nylund.

Homfile større risiko for å oppleve vold hjemme En undersøkelse gjort av Nova i 2008 om vold mot lesbiske og homofile tenåringer, viste at flere homofile/lesbiske og bifile tenåringer oppga å ha vært utsatt for vold av egne foreldre enn heterofile tenåringer.

Det kom også fram i undersøkelsen at homofile tenåringsgutter hadde større risiko for å oppleve vold i hjemmet enn lesbiske og bifile jenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer