Unge Høyre får søkkrik leder

Når mangemillionær Nikolai Astrup i dag velges som ny leder i Oslo Unge Høyre, har det ingenting å gjøre med at faren samler inn hemmelige pengegaver til Oslo Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er opptatt av å jobbe for de svake i samfunnet, sier Astrup (24) til Dagbladet.

Dermed får de fattige i Oslo en svært rik forbundsfelle.

Nikolai Astrup hadde ifølge likningen 48 millioner i formue og 16 millioner i inntekt.

Det er ikke tilværelsen som grunnfagsstudent i idéhistorie som har gjort Nikolai så velholden. Faren er skipsmekler Eivind Astrup, som har 115 millioner på bok. Ifølge Aftenposten Aften finner flere aktive i partiet unge Astrups lynkarriere påfallende, særlig med tanke på at faren er en av dem som samler inn hemmelige pengegaver til Oslo Høyre.

- Upassende

Eivind Astrup sitter i partiets økonomistyre samtidig som han opererer i Oslos eiendomsmarked. Flere har krevd at Oslo Høyre offentliggjør hvem de mottar penger fra.

- Det vil jeg ikke ha noen mening om, sier sønnen Nikolai, som mener koblingen mellom farens virksomhet og ham selv er «upassende».

- Sliter du med fordommer på grunn av din rikdom og bakgrunn?

- Nei, ikke til daglig, men Aftenpostens artikkel viser at det til tider kan bli brukt mot meg. Hvor mye penger jeg har er irrelevant i forhold til det politiske vervet jeg stiller til nå.

- Hvorfor det?

- Fordi penger ikke har noen innvirkning på de politiske valgene jeg tar.

Bordeller

- Mener du at du ikke er preget av å være søkkrik?

- Man er et resultat av hele sin bakgrunn. Jeg får håpe at folk dømmer meg ut ifra det jeg gjør, ikke hvor jeg kommer fra eller kroner på en konto, sier Astrup. Han nevner kampen for verdige behandlingstilbud for rusmisbrukere som en viktig sak framover.

- Jeg mener blant annet at vi må hindre at Oslo blir en oppsamlingsplass for rusmisbrukere fra hele landet. Vi må endre loven slik at sosialhjelpen gis i hjemkommunen, ikke oppholdskommunen, sier Astrup, som for øvrig også går inn for å tillate bordeller i byen. Det vil han imidlertid ikke snakke om.

RIK OSLO-GUTT: Blindern-student Nikolai Astrup (24) har 48 millioner på bok.