Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge Høyre-leder siktet i narkosak

Politiet mener fylkeslederen i Nordland Unge Høyre kan knyttes til et beslag av 10 kilo hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle politikeren ba i dag om permisjon med øyeblikkelig virkning fra sin stilling i partiet, ifølge NRK.

- Svært tungt

Han vil ikke gå inn på hvordan han stiller seg til den alvorlige siktelsen, som lyder på erverv, besittelse og bruk av hasj.

- Dere må forstå at dette er svært tungt for meg. Jeg gir ikke noen ytterligere kommentarer til media om denne saken, sier han til Dagbladet.no.

Fylkeslederen i Unge Høyre er siktet etter at politiet nylig beslagla 10 kilo hasj i en varebil i Saltdal. Fire personer har blitt begjært fengslet, men politiet vil ikke opplyse overfor Dagbladet.no hvem av de siktede dette dreier seg om.

- Vi kommenterer ingenting som identifiserer de siktede, sier jourhavende politijurist Trond Lakselvhaug ved Salten politidistrikt.

Fylkeslederen er ikke fengslet per i dag, og er ikke siktet for å ha forsøkt å selge stoffet.


Kjente kraftig hasj-lukt

De rundt 10 kiloene med hasj skal være det største enkeltbeslag av hasj som noen gang er gjort i Salten. 

Det var torsdag 9. mars at politiet i forbindelse med en trafikkontroll stanset en hvit Volkswagen Transporter på E6. I bilen satt en palestiner i 40-årsalderen og en kvinne fra marokko.

Politifolkene som stoppet de to kjente ifølge Avisa Nordland at det luktet umiskjennelig hasj i kupeen.

Taust fra partiet

Leder i Unge Høyre på nasjonalt plan, Torbjørn Røe Isaksen er kjent med saken, men vil ikke utdype partiorganisasjonens reaksjon på forholdet.

- Jeg kommenterer ikke saker som er under etterforskning, sier han til Dagbladet.no

- Vi har fått et brev fra fylkeslederen i dag der han melder fra om at han har tatt permisjon, sier generalsekretær Gunnar Kongsrud i Unge Høyre.

Hverken han eller Røe Isaksen vil si noe om hvorvidt de frykter at narkosaken kan skade partiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling