Unge Høyre sier nei til tiggeforbud

Unge Høyre går imot moderpartiet.

SIER NEI: Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud.

Foto: Ola Sæther/Dagbladet
SIER NEI: Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud. Foto: Ola Sæther/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud.

- Vi gir tydelig beskjed i dag om at vi ikke mener det er riktig å forby det å strekke ut hånden og be om hjelp, sier ungdomspartiets nyvalgte leder Kristian Tonning Riise til NTB.

Ungdomspartiet går dermed imot moderpartiet Høyre og Solberg-regjeringen, som tidligere denne uken åpnet for kommunale tiggeforbud.

- Vi kommer til å jobbe for at man ikke går inn for tiggeforbud i kommunene, sier Riise.

Ny ledertrio Riise fra Hedmark ble valgt til ungdomspartiets nye leder under landsmøtet på Sundvollen Hotell i Hole lørdag. Med seg i ungdomspartiledelsen får han Sandra Bruflot fra Buskerud og Kristoffer Gustavsen fra Oslo som første og andre nestleder.

- Kristian er et av Norges største politiske talenter. Han er ideologisk sterk, og kommer til å bli en skikkelse folk vil merke seg i norsk politikk, sier avtroppende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy til NTB.

Nei til kontantstøtte Den avtroppende lederen fremmet et annet forslag som sier Solberg og moderpartiet rett imot, lørdag. Ungdomspartiet snur i kontantstøttesaken, og går inn for å avvikle ordningen.

- Nå som alle vil få barnehageplass, forsvinner det praktiske argumentet for kontantstøtten. Det er merkelig å kompensere folk for ikke å benytte seg av et velferdstilbud, sier Sandøy til Aftenposten.

Ungdomspartiet foreslår at kommunene selv kan velge å innføre kontantstøtte der barnehagedekningen er lav.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer