SIER NEI: Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud.

Foto: Ola Sæther/Dagbladet
SIER NEI: Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud. Foto: Ola Sæther/DagbladetVis mer

Unge Høyre sier nei til tiggeforbud

Unge Høyre går imot moderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Høyre går imot sitt eget moderparti i regjering: De ønsker verken nasjonale eller lokale tiggeforbud.

- Vi gir tydelig beskjed i dag om at vi ikke mener det er riktig å forby det å strekke ut hånden og be om hjelp, sier ungdomspartiets nyvalgte leder Kristian Tonning Riise til NTB.

Ungdomspartiet går dermed imot moderpartiet Høyre og Solberg-regjeringen, som tidligere denne uken åpnet for kommunale tiggeforbud.

- Vi kommer til å jobbe for at man ikke går inn for tiggeforbud i kommunene, sier Riise.

Ny ledertrio Riise fra Hedmark ble valgt til ungdomspartiets nye leder under landsmøtet på Sundvollen Hotell i Hole lørdag. Med seg i ungdomspartiledelsen får han Sandra Bruflot fra Buskerud og Kristoffer Gustavsen fra Oslo som første og andre nestleder.

- Kristian er et av Norges største politiske talenter. Han er ideologisk sterk, og kommer til å bli en skikkelse folk vil merke seg i norsk politikk, sier avtroppende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy til NTB.

Nei til kontantstøtte Den avtroppende lederen fremmet et annet forslag som sier Solberg og moderpartiet rett imot, lørdag. Ungdomspartiet snur i kontantstøttesaken, og går inn for å avvikle ordningen.

- Nå som alle vil få barnehageplass, forsvinner det praktiske argumentet for kontantstøtten. Det er merkelig å kompensere folk for ikke å benytte seg av et velferdstilbud, sier Sandøy til Aftenposten.

Ungdomspartiet foreslår at kommunene selv kan velge å innføre kontantstøtte der barnehagedekningen er lav.

(NTB)