Unge Høyre ut mot røykeforbud

Unge Høyre mener det ikke er en politisk oppgave å tvinge folk til å stumpe røyken. Ungdomspartiet går til kamp mot forslaget til ny røykelov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Første nestleder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, maner til intern kampanje for å endre moderpartiets holdninger til endringene i røykeloven. Unge Høyre mener loven er grovt moraliserende og at den vil gjøre Norge til en formynderstat.

Helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) la fredag fram forslag om totalt røykeforbund på alle serveringssteder fra 1. januar 2004. Lovendringen vil gjøre Norge til det første land i verden med totalforbud mot røyking på utesteder dersom den blir vedtatt.

- Vi må beskytte de som ikke røyker og de ansatte på serveringsstedene. Men når vi til og med skal si nei til isolerte røykerom går dette for langt. Voksne mennesker må få lov til å bruke et lovlig nytelsesmiddel selv om det er dårlig for helsen, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Isaksen trekker også fram vern av eiendomsretten og sier at eiere av utesteder selv bør få velge hva de vil tilby kundene. Dersom det er kundegrupper som ønsker røykfrie alternativer vil dette komme av seg selv, mener han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer