Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge i arbeid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Hver femte sommervikar mangler arbeidskontrakt, forteller Klassekampen. LO er bekymret. For første gang på 10 år har LO gjennom sine sommerpatruljer oppdaget flere unge som mangler arbeidskontrakt enn de fant i fjor. De har registrert en økning på 20 prosent. Sommerpatruljene har vært i kontakt med unge arbeidstakere som er blitt oppsagt fordi de har organisert seg etter oppfordring fra Sommerpatruljen.

• Utviklingen er bekymringsfull, men avspeiler åpenbart en tendens i tida. Spesielt i varehandel og restaurantbransjen er det nokså primitive holdninger på arbeidsgiversiden. Altfor mange betrakter lover og regler i arbeidslivet som en pest og en plage. Men lovens bestemmelser er klar og det minste arbeidstakerne må kunne forlange er arbeidskontrakter som sikrer dem lønn. Det er all grunn til å være på vakt. Unge menneskers første møte med arbeidslivet må ikke være at de utnyttes av arbeidsgivere som verken følger lov eller avtaler.