Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge i fengsel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti mener det bør opprettes egne avdelinger for ungdom i norske fengsler. Partiets kriminalpolitiske talsmann, stortingsrepresentant Einar Holstad, peker på at unge lovbrytere møter et tøft miljø i fengslene, og samværet med garvede kjeltringer øker faren for ny kriminalitet. Derfor syns partiet det bør opprettes ungdomsavdelinger i to fengsler i første omgang.

Vi er enig i at det er uheldig for unge mennesker å bli plassert i fengsler der det sitter langt mer erfarne kriminelle. At fengsler fungerer som opplæringsanstalt for yngre kriminelle, er også en velkjent sak. Men den veien KrF peker på, er neppe noen god utvei. Det dreier seg om veldig få mennesker, og vi tror det fins mer kriminalitetsforebyggende soningsmåter enn fengsel. KrF burde anstrenge seg litt mer og prøve alternativer til fengsler for de aller yngste. Det kunne ha gitt grunnlag for en fengselsreform som virkelig kunne bety noe, både for de unge selv og for samfunnet som skal vernes.