Unge innbruddstyver

Da femåringen stakk av ble hennes treårige medskyldige tatt på fersken med tjuvgodset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da de unge butikktyvene gikk inn i varehuset Åhlens ble fristelsene for store. Der stjal de med seg flere tomme DVD-cover, videofilmer og billige smykker for over 1500 svenske kroner. De to jentene lekte først utenfor varehuset med en barnevogn som de senere brukte til å skjule tjuvgodset mens treåringen satt oppi.

Forbrytelsen som fant sted i Vällingby nord for Stockholm, kommer ikke til å få noe rettslig etterspill, men var en kilde til bekymring for de ansatte på varehuset.

Da alarmen gikk, stakk nemlig femåringen av og overlot sin kriminelle partner til lovens lange arm. På varehuset var det ingen som visste hvem jenta var, men en ansatt mente at hun kanskje kjente igjen jenta som stakk av. Da de ringte hjem til familien hennes, var hun allerede der. Treåringen viste seg å være ei nabojente.

Varehuset anmeldte forholdene, men dette er ifølge Aftonbladet kun for å ha det formelle i orden.

- Det er skjellig grunn til å mistenke dem for nasking. Hadde de lyktes - og vært voksne - er strafferammen på opp til to år, sier Håkan Magnevill ved Västerorts-politiet til Aftonbladet.

- Men nå skjer det ingenting.

Både Norge og Sverige har opplevd en økning av tilfeller hvor barn blir tvunget til å stjele fra butikker. Derfor er ikke unge tyver et ukjent fenomen, verken i Sverige eller i Norge. Men at tyver sitter i barnevogn, derimot, er temmelig sjelden.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende i løpet av mine 22 år som politi, sier Håkan Magnevill.

BUTIKKTYV: Winona Ryder er en annen butikktyv, men kan ikke sies å ha vært like heldig som de to svenske småjentene i denne historien.