SYRIA-KRIGERE: Disse fire unge islamistene er etterlyst internasjonalt etter at de i en YouTube-video skjøt mot bildet av kjente dansker. Foto: YouTube
SYRIA-KRIGERE: Disse fire unge islamistene er etterlyst internasjonalt etter at de i en YouTube-video skjøt mot bildet av kjente dansker. Foto: YouTubeVis mer

Unge islamister etterlyst internasjonalt etter terror-trusler mot kjente dansker

Men politiet utelukker ikke at de kan ha blitt drept i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire danske menn har blitt internasjonalt etterlyst etter at de publiserte en video på nettet i fjor der de skyter mot bilder av kjente dansker, melder Ekstra Bladet.

De fire er siktet etter den danske straffelovens terrorparagraf, i tillegg til et punkt som går på å «offentlig oppfordre til kriminalitet».

Kjente dansker «beskutt» Blant «blinkene» er NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og tidligere PET-agent Morten Storm. Bildene var hengt opp på en murvegg, og ble erklært som «fiender av islam» i videoen.

«Måtte Allah destruere dem alle sammen,» proklamerer videoen videre.

En av de etterlyste er Abu Khattab, som er en del av den danske islamistgruppa «Kaldet til Islam». Han er kjent i Danmark for å oppfordre dansker til å reise til Syria for å delta i hellig krig.

Ifølge TV 2 har flere medlemmer av gruppa tidligere vært i Norge, blant annet for å vise sin støtte til mulla Krekar under en ankebehandling i Borgarting lagmannsrett høsten 2012.
Enkelte drept i kamper Politiet i København begjærte dem varetektsfengslet allerede 8. april, men de er nå ettersøkt gjennom Interpol. Men de har tilsynelatende ikke tro på at de kan rettsforfølge alle.

- København-politiet har mottatt opplysninger om at noen av de fire mistenkte har avgått med døden i forbindelse med kamphandlinger i Syria, sier senioranklager Jakob Buch-Jepsen.

Ifølge Ekstra Bladet har en av de fire blitt drept i et selvmordsangrep mot en politistasjon i Irak.

De danske etterlysningene skjer bare litt over én uke siden tre norske statsborgere ble pågrepet for å kjempe for den fryktede islamistgruppa ISIL/ISIS i Syria.

KJENTE: Her er to av bildene som ble brukt som blink - det ene av NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen (t.v) og det andre av Muhammed-tegner Kurt Westergaard. Foto: YouTube
KJENTE: Her er to av bildene som ble brukt som blink - det ene av NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen (t.v) og det andre av Muhammed-tegner Kurt Westergaard. Foto: YouTube Vis mer