Unge jenter antastet av asylsøkere i Vestfold

- Det viktigste er at barn, unge og beboere skal føle seg trygge.

BEKYMRER: Lokalbefolkningen i tilknytningen til Oslo Convention Center i Stokke er bekymret over hendelser der unge jenter er blitt skremt av asylsøkere. Politiet oppfodrer likevel folk til å leve livene sine som normalt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKYMRER: Lokalbefolkningen i tilknytningen til Oslo Convention Center i Stokke er bekymret over hendelser der unge jenter er blitt skremt av asylsøkere. Politiet oppfodrer likevel folk til å leve livene sine som normalt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tønsbergs Blad meldte i går om fire hendelser der unge jenter er blitt antastet og skremt av asylsøkere fra Oslo Convention Center (OCC) i Stokke, som huser over 1000 flyktninger.

Det ene tilfellet skjedde i en lokalbutikk, der ei jente yngre enn 13 år skal ha blitt befølt. Det andre tilfellet skjedde da ei jente i tidlige tenåra skal ha blitt forsøkt holdt igjen da hun kom syklende. Hun klarte å sykle raskt vekk. I et tredje tilfelle skal ei jente på moped også ha blitt forsøkt holdt igjen, men hun klarte å svinge unna, skriver avisa.

Det siste tilfellet er et hvor en kvinne i bil har blitt forsøkt stoppet.

Ordenssjef i Vestfold politidistrikt Frank Gran, bekrefter hendelsene overfor Dagbladet, men ønsker å berolige beboerne i området.

Hjelper mennesker i nød - Vi får spørsmål om innbyggerne i Stokke må endre sine måter å leve på. Vi er veldig klare på at vi ikke skal endre på våre rutiner. Vi tar i et tak og hjelper mennesker i nød, sier Gran til Dagbladet.

Han sier at hendelsene i tilknytning til mottaket gjorde de involverte jentene redde, og at det også har skapt frykt blant deler av lokalbefolkningen. Politiet har økt patruljeringen i nærområdene rundt senteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer