Unge krabbet på skinnegangen

En unge, rundt fem år gammel, overlevde så vidt da et godstog sneiet barnet i Verdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 18.30-tida i går at lokføreren på et godstog oppdaget til sin store forskrekkelse et lite barn som krabbet på togskinnene. Vognsettet på flere tonn var rundt 30 meter unna barnet da lokføreren oppdaget den lille.

I brøkdelen av et sekund reagerte føreren og varslet barnet om faren med den kraftige togfløyta. Lyden fikk barnet til å reagere og det skyndte seg vekk fra skinnegangen og inn under veibommen langs toglinja. I samme sekund passerte toget i fart.

Mørkt


Lokføreren syntes hendelsen var så ubehagelig at han meldte fra om hendelsen både internt og til politiet. På grunn av mørket klarte ikke lokføreren å se om det var en gutt eller jente som var på skinnegangen, men at det var et menenske er føreren overbevist om, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Kunne ikke stoppe

Lokføreren hadde ingen sjanse til å stanse toget i tiden om barnet hadde blitt værende på skinnegangen, melder NRK.

Politiet er varslet om hendelsen og vil vurdere å etterforske den om det skulle komme en anmeldelse fra Jernbaneverket. Foreløpig vet man ikke hvem det var som krabbet ut på sporet, ei heller om det var noen voksene til stede som passet barnet. Lokføreren har opplyst at han så en mørk bil, kanskje en pickup i nærheten av bommen da godstoget raste forbi.

Flere dødsfall

I fjor omkom fire mennesker i forbindelse med planoverganger i Norge. Planoverganger er den største sikkerhetsutfordringen for Jernbaneverket.

- Vi vil nå ta kontakt med Jernbaneverket og be dem se på om det er behov for og eventuelle muligheter for å sikre planovergangen i Verdal bedre, sier operasjonsleder Dag Hjulstad til Dagbladet.no.

VERDAL:</B> Planovergangen der barnet oppholdt seg ligger i nordenden av stasjonsområdet til Verdal stasjon, opplyser Jernbaneverket.